Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 3. september 2006 kl 20.50 Når storken svikter - to år etter

To år etter adopsjonen

Stig og Vibeke.
Stig og Vibeke.
For to år siden sendte NRK den femdelte danske serien "Når storken svikter", der vi møtte fem danske par som alle hadde ett ønske: Å få barn. Nå besøker vi fire av parene to år senere. For tre av dem gikk drømmen i oppfyllelse, og de kunne hente hjem hver sitt barn fra Korea, Sør-Afrika og India. Hvordan har de det nå?

- Noen må ha trukket i noen tråder når vi fikk nettopp Signe, for kjemien vår er fantastisk bra. Med Signe har vi fått oppfylt ønsket vårt om å øse omsorg ut over et barn. Det er det vi har kjempet for alle disse årene, sier Vibeke om sin tre år gamle datter. Hun og mannen Stig fikk Signe Komal fra India for to år siden.

Ønsker et barn til
Hos Winnie og Morten har Johanna med den største selvfølgelighet tatt rollen som det etterlengtede barnet. Nå venter foreldrene på enda en oppringning fra Danadopt. Men telefonen lar vente på seg, og Johanna er egentlig ikke så sikker på om det er nødvendig med en liten lillebror eller søster. Det er derimot Winnie.

- Johanna har gjort familien vår hel. Men man ønsker ikke sitt andre barn mindre enn det første. Barnerommet står klart, og hver uke tenker jeg "kanskje de ringer denne uken", sier hun.

Gleder seg over sønnen
Nanna og Michael er heller ikke i tvil om hva de mener om familieforøkelsen:

- Jakob er bare helt fantastisk, han er vårt drømmebarn. Og sorgen over å aldri kunne få lov til å bli gravid har jeg ikke lenger. Jeg er Jakobs mor, sier Nanna.

Venter fortsatt
Hjemme hos Lotte og Mikael er situasjonen en annen. De har fått avslag på søknaden om å bli adoptivforeldre, men har anket avgjørelsen. Nå ligger et svar fra myndighetene i postkassen. Vil de få en ny sjanse?

2. og siste del sendes søndag 10. september.

Dansk dokumentar i to deler (2005)
Originaltittel: Når storken svigter – to år efter
Produsert av DR
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900