Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 13. oktober 2011 kl 21.30 Lydverket

Fans og lysende kometer


Vi møter en over gjennomsnittet interesserte fan og en lysende komet på stjernehimmelen, Jonas Alaska. I tillegg får vi høre en hit med en ekstremt lang tittel.

Hvis du googler ordet fanfiction, får du over 65 millioner treff. Likevel er det veldig få som har hørt om fenomenet. Det er fordi det av mange blir sett på som tabu. Fanfiction er lange, dramatiske og ofte erotiske fantasifortellinger som er skrevet av fans, og som handler om for eksempel det bandet de er aller mest opptatt av. Men hvordan reagerer artistene på å lese om seg selv i diverse seksuelle situasjoner?

Lydverket presenterte Kurt Nilsen og A1 med fanfictions hvor de selv innehar noe pikante hovedroller.

Fra Åmli til LIPA
Ung og lovende har vel sjeldent vært så passende som på Jonas Alaska. 23-åringen fra Åmli i Aust-Agder har nettopp fullført sine studier på Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), og ga denne høsten ut sitt selvtitulerte debutalbum. Men selv om han har tilbrakt de siste årene som student i Liverpool, kommer inspirasjonen til låtene fra hans barndoms hjemsted. Vi ble med hjem til den vesle bygda Åmli for å finne historien bak Jonas Alaska.

Team me – LIVE!
Med en tittel så lang at det nesten ikke blir plass til andre låter på lista har "With My Hands Covering Both of my Eyes I am Too Scared to Have a Look at You Now" gir Team Me deres første hit. I sommer la publikummet på Øyafestivalen sin elsk på bandet, og nå spiller altså Team Me live i Lydverket.


Egenprodusert musikkprogram 2011
Programleder: Asbjørn Slettemark
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 415 06 747 / 23 04 40 64
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, Publikumsservice