Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 23. november 2004 kl 20.50 NY-Lon

Den vanskelige kjærligheten

Edies venninne Katherine (Christine Adams) har house-warming party i London, og Edie drar dit i håp om å treffe Michael…
Edies venninne Katherine (Christine Adams) har house-warming party i London, og Edie drar dit i håp om å treffe Michael…
Edie er lei seg fordi det ble slutt med Michael, og hun bruker innflyttingsselskapet til venninnen Katherine i London som en unnskyldning til å dra til England. Men Michael har gitt opp alt håp om å se Edie igjen, og hun møter ham etter en kjærlighetsløs one-night stand.

Michaels søster Lauren gjør uforvarende alt verre med en uheldig bemerkning. Michael føler at alt er for komplisert, men kan likevel ikke få Edie ut av tankene.

Edie ankommer Katherines fest i London, og får litt av et sjokk da hun oppdager Michael midt i flokken. Michael har fått vite om festen til Katherine, og dro dit for å treffe Edie.

I New York er Astrid en god støtte for Luke nå når Edie er borte. Luke trenger venner rundt seg for å komme over brorens død.

Om serien
Denne britiske romantiske dramaserien på sju episoder handler om et long distance kjærlighetsforhold i New York og London. Amerikanske Edie møter britiske Michael, og søt musikk oppstår.

Manus til "NY-Lon" er skrevet av Simon Bruke, samme mann bak manus til den britiske serien "Hvite tenner" (etter Zadie Smiths debutroman) som tidligere har gått på NRK. "NY-Lon" er for øvrig den aller første britiske dramaserien som delvis er tatt opp i New York.

Et tilfeldig møte
Engelskmannen Michael (Stephen Moyer) og amerikanske Edie (Rashida Jones) bor i hver sin verden. Han er en tøff konkurransemann som har overtaket på sine kolleger. Hun er en typisk new yorker. Hun arbeider i platebutikk om dagen og underviser i litteratur om kvelden. Edie er varm, ukonvensjonell og litt mystisk.

I serien blir vi også kjent med personer i deres omganskrets. I New York møter vi blant andre Edies bestevenninne Astrid (Rachel Miner) og rockemusikeren Luke (David Rogers) som er Edies eks-kjæreste.

I London deler Michael leilighet med Raph (Navin Chowdry). Vi møter også Michaels selvopptatte søster Lauren (Emily Corrie).

Britisk dramaserie
Originaltittel: "NY-LON"
Med: Rashida Jones, Stephen Moyer, Navin Chowdry, Rachel Miner, Marit Kile, David Rogers, Emily Corrie
Produksjon: Channel 4
Pressekontakt: , tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78