Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. september 1999 kl 23.15 Ambassadøren

Ambassadøren (t)

NRK1 fredag 24. september kl 23.15
Ambassadøren (3:6)

Et diplomatisk narkoproblem

Den britiske ambassadøren i Dublin, Harriet Smith (Pauline Collins) står plutselig overfor et politisk-privat problem. En ung britisk pike blir arrestert for narkotikasmugling, og det kan synes som om ambassadør Smiths sønn kan være involvert i saken.
Ambassadøren har lenge gitt sin fulle støtte til et irsk-britisk opplegg for å bekjempe narkotrafikken. Men tilfeldigvis arbeider den arresterte piken på samme sted som ambassadørens sønn, Nate. Harriet Smith får naturligvis kalde føtter da en video kan oppfattes som om Nate er en av narkolangerne.
Hun ber derfor sin medarbeider Stone å finne ut om dette medfører riktighet. Etterforskningen setter Smith på en hard prøve, og det ser en stund ut som om hun kanskje må si fra seg stillingen som ambassadør.
Slike problemer kan altså en karrierebevisst enke på 47 år bli konfrontert med. Hun er alenemor for to tenåringsgutter og diplomatisk megler i en meget mannsdominert og politisk betent verden. Den britiske prisbelønte skuespilleren Pauline Collins spiller rollen som Harriet Smith.

Om serien
\"Ambassadøren\" er en dramatisk og kraftfull serie som i bunn og grunn handler om menneskelige relasjoner, om hvor vanskelig diplomatiet kan være å håndtere og om hvordan den internasjonale politikken egentlig er. Serien handler ikke minst om en kvinne som prøver å gi sitt ytterste i alle roller som politiker, mor og elskerinne.
Serien er skrevet Russel Lewis som også står bak serier som \"Kavanagh QC\", \"Inspektør Morse\", \"Between the Lines and Sharpe\".

NRK1 fredag kl. 23.15

Britisk dramaserie i seks deler
Pressekontakt: Fjernsynets informasjonsavdeling
I rollene: Pauline Collins, Denis Lawson, William Chubb, Dominic Mafham, Alison McKenna, Owen Roe
Skrevet av Russel Lewis