Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. mai 2004 kl 20.35 Presidenten

Dragkamp

Vise-stabssjef Josh (Bradley Whitford) og senator Carrick (Tom Skerritt) i
Vise-stabssjef Josh (Bradley Whitford) og senator Carrick (Tom Skerritt) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
I et portrett-intervju i en av de amerikanske riksavisene blir vise-stabssjef Josh hyllet under oppslagtittelen "USAs senator nr. 101". Men nå havner han i en alvorlig konfrontasjon med den konservative senatoren Carrick, en demokrat fra Idaho.

Josh har oppdaget at senator Carrick holder tilbake godkjennelsen av en hel liste med forfremmelser innen de militære grener. Alt sammen fordi han vil ha medhold i at en spesiell rakettutskytningsrampe skal produseres i staten Idaho.

Samtidig får presidentens pressesekretær nok da stabssjef Leo pukker på henne for ikke å ha holdt seg til husreglene da hun kommenterte Miljøvernrådets rapport om kullbasert energi.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 tirsdager.

Amerikansk dramaserie av Aaron Sorkin
Originaltittel: The West Wing (Serie 5), i kveld: "A Constituency of One "
Produksjon: Warner Bros. for NBC
Med bl.a. Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dule Hill og Bradley Whitford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • NBC 
  • Warner Bros'