Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 16. mai 2002 kl 22.55 Dok22: Hitlers barn, de forførte

Hitler-ungdom, en forført generasjon

Hitlers barn – portrett av en forført generasjon i
Hitlers barn – portrett av en forført generasjon i "Dok22: Hitlers barn – de forførte". (Montasje: ZDF Enterprises)
Hitler Jugend kjenner vi som en realitet også i Norge, en effektiv naziorganisasjon for indoktrinering av norsk ungdom under okkupasjonen. Kveldens Dok22 er det første av to program om tyske gutter og jenter som viet sine beste år til Hitler og nazismen.

De to dokumentarene fra det tyske fjernsynsselskapet ZDF viser hvordan det i Tyskland var mulig for barn og ungdom av ”arisk rase” å bli med i de nazistiske organisasjonene for mindreårige. F.o.m. 1936 ble kravet til medlemskap innskjerpet. Medlemskap var fra da av obligatorisk for all ungdom i Tyskland – og fra fylte 18 år ventet partiorganisasjonen Wehrmacht på dem. Året før, under ledelse av Baldur von Schirach, inkluderte de nazistiske organisasjonene for mindreårige hele 60 prosent av alle tyske gutter.

Nazi-flora
Til å ale opp unge nazi-disipler var det en hel flora av organisasjoner. Det var Hitler Jugend, en nazistisk barne- og ungdomsorganisasjon. Det var Jungvolk for de aller minste. Og det var Bund deutscher Mädel, et tilbud for den kvinnelige delen av Hitler Jugend.

Neste mandag sendes ”Hitlers barn, de hengivne” som viser hvordan underkastelse og offervilje var dyder for ungpikene i det 3. rike.

Innkjøpt dokumentar i to deler fra ZDF Enterprises
Originaltittel: Hitler´s Children
Regi: Guido Knupp
Kontaktperson i Programinnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Hitlers barn – portrett av en forført generasjon i ”Dok22: Hitlers barn – de forførte”. (Montasje: ZDF Enterprises)