Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 25. mai 2010 kl 20.15 Pakket og klart

Drømmen om New York


Isabelle har lenge tenkt på det. Nå har hun gjort det. Flyttet til byen som gir mange følelsen av at det er her man burde bo.

Den unge, svenske damen har tatt med mann og barn og leiet en leilighet et par måneders tid for å finne ut hvordan det er å være en ekte newyorker. Vi får bli med og oppleve barnas drøm; et dukkevarehus der de får lage dukker som er kopier av seg selv. Vi går på handleturer. Vi snakker om leiepriser med meglere og ser Isabelle bevege seg rundt i byen som en hvilken som helst newyorker.

Stille strender
Langt fra storbyens larm, i Østersjøen, ligger Sveriges mest ensomme øy; Gotska Sandön, vakker og innbydende. Jacob Wikmark drar dit med båt. Han må ta med telt om han vil overnatte. Her fins ingen hoteller. Her finnes bare de hviteste strendene i hele Sverige som man kan nyte, i fullstendig ensomhet. Nesten.

Om serien
NRK viser en ny sesong av denne svenske reiseserien som byr på en rekke kulinariske og kulturelle opplevelser langt fra de vanlige turistmålene.

Kontrastene er store i den åttedelte serien. I løpet av serien skal vi til Påskeøya, Jura, Kairo, Filippinene, New York, Miami, L.A. og Chile.

Opplevelsene skulle passe noen og enhver med turer til strand, jungel, fjell, storby og vakre øyer.

Svensk dokumentarserie fra 2009
Produsert av SVT
Originalittel: Packat & klart
Pressekontakt: Sidsel Mundal 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 Publikumssevice