Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. januar 2006 kl 23.20 Nattkino: Mickey Blue Eyes

Hugh Grant i mafia-komedie

Det er kanskje vanskelig å se for seg den pene, dannede, britiske, unge mannen Hugh Grant som en voldelig mafioso fra Kansas City? Ta det med ro, dette er nemlig noe av poenget i denne romantiske komedien.

Michael Felgate (Hugh Grant) er en britisk utflytter som har slått seg ned på Manhattan i New York. Der driver han en vellykket auksjonsforretning med sjelden og verdifull kunst. Michael møter Gina (Jeanne Tripplehorn) og blir fullstendig bergtatt. Tre måneder senere frir han, og blir helt fortvilet når hun sier at hun ikke kan gifte seg med ham på grunn av familien sin.

Michael bestemmer seg for å finne ut hva problemet er, og det viser seg at Ginas far, Frank (James Caan), er mafia-leder og har gjort helvete hett for flere av Ginas kjærester som ikke ville tilpasse seg Franks kriminelle livsstil. Men Frank liker Michael, og nøler ikke med å be ham om noen enkle tjenester.

Før han vet ordet av det har Michael vasket svarte mafia-penger gjennom sin auksjonsforretning, og han presenterer seg for rivaliserende gangstere som "Mickey Blue Eyes", en smarting fra Kansas City.

Programmet er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Mickey Blue Eyes"
Regi: Kelly Makin
I rollene: Hugh Grant, James Caan, Jeanne Tripplehorn, James Fox, Burt Young, Joe Viterelli og John Ventimiglia
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83