Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. desember 2002 kl 20.40 Bare gode venner

Som skapt for hverandre

Hege Schøyen og Øivind Blunck fra forestillingen
Hege Schøyen og Øivind Blunck fra forestillingen "Bare gode venner" på Ibsenteateret. (Foto: Jan Greve/Scanpix)
Hege Schøyen og Øivind Blunck var ”Bare gode venner” på revyscenen i Oslo i to år. Nå kan alle som ikke fikk med seg forestillingen, endelig se den på tv.

I 1992 hadde revyforestillingen ”Bare gode venner” premiere på Dizzie Showteater i Oslo. Selv om det var vanskelige tider i teaterbransjen, ble den en braksuksess og gikk for fulle hus til 1994. Da hadde radarparet Hege Schøyen og Øivind Blunck spilt for 170 000 mennesker i hovedstaden. Det er rekord. Forestillingen ble også blant annet satt opp på Ibsenteateret i Skien – hvor dette programmet er tatt opp.

- Vi har forhandlet lenge og vel om å få vise forestillingen, sier prosjektleder Roald Øyen. Han forteller at han er meget fornøyd med resultatet, og forventningene er på topp. Da NRK sendte ”Fast følge” med humorduoen for to år siden, hadde programmet 1,5 millioner seere.

Verbale fulltreffere
Til tross for tittelen ”Bare gode venner” starter Schøyen og Blunck like godt med en brudevals, og i løpet av forestillingen sjarmerer de sitt publikum med verbale fulltreffere og lystig samspill. Et av høydepunktene er ”Bitten og Reidar” som sikkert mange husker fra ungdomsprogrammet ”Halvsju”.

Innkjøpt revyforestilling
Produsent: Jørg-Fr. Ellertsen
Teaterregi: Yngvar Numme
TV-regi: Jo Vestly
Prosjektleder i NRK: Roald Øyen
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364