Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. juli 2011 kl 19.30 Grønn glede

Drømmen om et rosebed


Nybyggerhagen i Tønsberg skal forlates. Men mor i huset ønsker seg så veldig et rosebed. Aller høyest på ønskelisten står en Astrid Lindgren-rose.

- Det er salg! fortalte en glad gartner og kom med armene fulle av historiske roser, Austin-roser og også selvsagt selveste drømmerosa.

Uteplassen mot hagen skal rammes inn med blomster. Det skal være gode stauder, ett tre og rosene. Selve sitteplassen er ikke klar ennå, men her skal familien stelle og jobbe fram en hage over tid. Man blir ikke ferdig den første sommeren, sier gartner Tom Egeberg Hvål.

Men det går absolutt framover. Nå spirer de første stråene på den nysådde plenen. Rosene som ble plantet foran huset for to uker siden har slått ut i blomst. Det er et mye hyggeligere sted vi forlater enn det vi kom til.

Nybyggerne Stian og Janeth er arbeidsomme mennesker og sammen med sine tre barn kan de snart nyte gleden av egen innsats.

Om serien
I år kan "Grønn glede" feire 10 år på tv. Sommeren skal dermed brukes til besøk hos noen av alle de tusener som gjennom årene har sendt brev, ringt og stoppet programlederen på gaten i håp om å få hjelp til hagen.

Programleder Mette Stensholt Schau
Pressekontakt: Karoline Berg, tlf. 23 04 20 33/901 08 954
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900