Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. januar 2007 kl 19.55 Eva og Adam

Eva og Adam flytter sammen

Eva (Ingrid Berdal Bolsø) og Adam (Terje Skonseng Naudeer) har gått til det store skritt å flytte sammen.(Foto: Rubicontv)
Eva (Ingrid Berdal Bolsø) og Adam (Terje Skonseng Naudeer) har gått til det store skritt å flytte sammen.(Foto: Rubicontv)
Seriens par, Eva og Adam, er kommet så langt i forholdet at de vil flytte sammen. Petter Schjerven stiller som flyttehjelp og undersøker samtidig de fysiske forskjellene mellom mann og kvinne. Litt sex-prat blir det også.

Menn og kvinner konkurrerer ikke mot hverandre på idrettsbanen. Hvor mye fortere løper egentlig en mann i forhold til en kvinne?

Kroppens linjer og kurver er dessuten en kilde til inspirasjon, blant annet innen møbeldesign. Og kvinnekroppen er visstnok å foretrekke.

Petter snakker med redaktør i Tique, Tone Skårdal Tobiasson, som forteller at en vakker kvinne på forsiden av bladet selger betraktelig bedre enn en mann på samme forside.

Flaut om sex
I kjølvannet av de fysiske forskjellene kommer Petter også inn på temaet sex. Anders Danielsen Lie, skuespiller og snart utdannet lege, har jobbet mye med seksualopplysning. Han mener at prat om seksualitet først og fremst skal være opplysende og ikke i den grad så preget av "nytelsesfremmende rådgivning" som det vi ser i dag.

Men hvorfor prater vi så mye om sex i media, og hvorfor slutter det aldri å være flaut? Er det umulig å få et helt avslappet forhold til sex?

Om serien
I Petter W. B. Schjervens nye programserie, Eva og Adam, skal det handle om forskjeller mellom mann og kvinne og forestillinger om de to kjønn.
For hva vil det egentlig si å være kvinne, og hva vil det si å være mann?

Gjennom ni programmer blir vi kjent med et ungt par som vi følger fra forholdets første dag og frem til dets endelige punktum. Eva og Adam, i Ingrid Bolsø Berdal og Terje Skonseng Naudeers skikkelser, møtes, blir forelsket og siden gjennomgår et forholds ulike faser.

I løpet av serien kommer Petter også inn på tema som romantikk og kommunikasjon mellom kjønnene. Han belyser kjønnsforskjeller på alle nivå; både de kulturelle, sosiale og samfunnsmessige.

Innkjøpt dokumentarprogram (2007)
Produsert av: Rubicontv
Programleder: Petter W. Blichfeldt Schjerven
Produsent: Birgitte Brusgaard
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf. 23 04 99 18/988 588 80,
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no