Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 14. juni 2005 kl 22.30 Nærbilde: Per Fly

Store forventninger til dansk regissør

Vi følger den danske regissøren Per Fly i arbeidet med
Vi følger den danske regissøren Per Fly i arbeidet med "Drapet". (Foto: Jan Buus/ Zentropa Productions)
Filmregissør Per Fly har hatt stor suksess med "Benken" og "Arven". Nå er han i gang med "Drapet", den siste filmen i trilogien. Vi følger ham under forberedelsene, manusskriving og casting, og blir også med til New York der han har premiere på "Arven".

Mens den første filmen i trilogien ble Per Flys store gjennombrudd hjemme i Danmark, opplevde han en enda større suksess med "Arven". Forventningene til den kommende filmen er skyhøye.

Improvisasjon
Vanligvis jobber Per Fly med skuespillerne i flere måneder fram mot opptak, men denne gangen har han valgt en annen arbeidsmetode. Først noen uker før oppstart blir det holdt møter for å improvisere og finne ut hvordan de enkelte scenene skal spilles. I tillegg blir regissøren avbrutt i arbeidet med den nye filmen. "Arven" skal lanseres i USA, og Per Fly reiser til New York sammen med kona og skuespillerne Charlotte Finch og Ulrich Thomsen.

Om serien
De fem nordiske allmennkringkasterne har sammen portrettert ti av Nordens viktigste filmskapere. Denne våren og sommeren blir vi bedre kjent med norske Bent Hamer og Margreth Olin, islandske Baltasar Kormákur og Dagur Kári, danske Lone Scherfig og Per Fly, finske Johanna Vuoksenmaa og Klaus Härö og svenske Josef Fares og Pernilla August.

Svanhild Sveinsdotter Grov fra NRK har møtt Bent Hamer og Margreth Olin.

Nordisk samproduksjon (2004)
Portrettserie i ti deler
Prosjektleder NRK: Folke Gravklev
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252