Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 30. januar 2012 kl 20.15 Salt & Pepper

Bekymret Ulvemamma


I denne fjerde episoden av den populære serien "Salt & Pepper" følger vi livet til dyra og de ansatte i Polar Zoo, verdens nordligste dyrehage.

Wolf Camp er et populært tilbud til de besøkende i Polar Zoo. De får gå inn i innhegningen til de voksne, sosialiserte ulvene. Vel inne hos ulvene er det fritt fram for både kos og kyss. "Ulvemamma" Julian er bekymret for den ville ulven Naila. Hun går for seg selv, hoster og har det åpenbart ikke bra. Julian bestemmer seg for å tilkalle veterinær for å finne ut hva som feiler henne.

Om serien
En vinternatt i 2009 ble det født to små bjørneunger i Polar Zoo i Salangsdalen i Bardu kommune. De skal, som de aller første bjørneungene i Norge, lære seg å leve sammen med mennesker.

Dyrepasserne Anita og Lea får rollen som bjørnemammaer for de nye små- bjørnene, og de skal bo og leve sammen med Salt og Pepper de neste månedene. Spenningen er stor. I Polar Zoo har de god erfaring med å sosialisere ulveunger, men det har aldri vært gjort med bjørner før.
Polar Zoo ligger i Salangsdalen i Bardu kommune. I denne parken er det ingen eksotiske dyr som giraffer eller delfiner, men kun dyr som naturlig hører hjemme i området.

Dokumentarserie fra 2009
Produsert av Relation 04 Media
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, Tlf: 41 50 67 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900