Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. januar 2000 kl 22.00 Agenda: Når utseendet teller

Agenda: Når utseendet teller (ttv)

NRK1 onsdag 19. januar kl 22.00
Agenda: Når utseendet teller

Designprodukter gir identitet

Vis meg hva du kjøper og jeg skal si deg hvem du er. Alessi og andre designprodukter selger som aldri før. Vi har mer penger enn tidligere og bruker dem gjerne på å kjøpe eksklusive, designede objekter.

Men det er ikke bare møbler, klokker og klær som skal bære preg av eksklusiv design. Nå skal de mest dagligdagse ting som egentlig bare skal dekke basale, fysiske behov, ha en eksklusiv og unik \"look\". Oppvaskbørster, tannbørster, barberhøvler, dobørster og lignende finnes i alle mulige varianter. Og vi kjøper ikke en dyr og fargerik oppvaskbørste fordi den er så praktisk, men for å vise vennene som kommer på besøk at vi har god smak.

Fancy oppvaskbørste
I kveldens Agenda får du se hvordan Jordans nye millioninvestering, oppvaskbørsten Jordan Trend, er blitt til. Den gamle børsten er ikke moderne nok, så nå kommer en litt dyrere, men mer fancy børste i butikkene. Designkontoret Øxseth & Angelfoss Industridesign har brukt ni måneder på å finne en mer moderne \"look\" til den nye oppvaskbørsten.

Kjøper identitet
Er du tradisjonell, urban, moderne, materialistisk eller idealistisk? Dette er ting designeren vil vite før et produkt tar form. - Designeren hjelper deg til å finne fram i vareutvalget, men samtidig hjelper han også til med å gi deg selv en identitet, sier kreativ leder i Brand House, Per Magne Lund. Handlekurven på supermarkedet avslører deg.
I tillegg møter du Tove og Gaute, to helt forskjellige forbrukere som åpner hjemmene sine for innsyn. Vil de kjøpe Jordans børste?

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Industridesignerne Geir Øxseth og Hilde Angelfoss. (NRK- foto: Ole Kaland)

Kulturdokumentar fra NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Prosjektleder: Bjørn Engvik
Regi: Gry Kårstad, tlf 23 04 29 36
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41