Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 9. juni 2005 kl 23.15 Fryktens nettverk

Uten tillit

Maren Jackson (Julianna Margulies) og hennes spesialgruppe mister oppdraget sitt etter bombeaksjonen i Lagos. (Foto: BBC/Fox/Carnival/TNT)
Maren Jackson (Julianna Margulies) og hennes spesialgruppe mister oppdraget sitt etter bombeaksjonen i Lagos. (Foto: BBC/Fox/Carnival/TNT)
Medlemmer av Muhammads terrorcelle har utplassert en rekke bomber som har skapt død og sjokk under en oljekonferanse i Lagos. En av dem som er savnet, er Hud Benoit, kjæresten til antiterrorenhetens leder Maren.

Maren er fra seg av engstelse og forsøker desperat å finne informasjon om hva som har skjedd med Hud. Hun bebreider også seg selv for at hun ignorerte sin britiske kollega Emilys advarsler om at Lagos stod på terroristenes liste over angrepsmål.

Det gjør også Marens overordnede, som ikke lenger har tillit til hennes vurderinger. Det kommer til full konfrontasjon mellom Maren og nestsjefen for antiterrorenheten i CIA, Acton Sandman. Det ender med at spesialgruppen blir fratatt sitt oppdrag, og Maren må forsøke å overtale Max, Derek og Emily til å fortsette samarbeidet på uoffisiell basis.

Imens blir Muhammads treningsleir bombet av CIA. Men medlemmene av terrornettverket har for lengst forduftet. De har allerede startet fase to i sin store plan – og nå er det et britisk oljeraffineri som står for tur…

Om serien
Både britiske og amerikanske stjerner spiller i serien "Fryktens nettverk" (The Grid), en forrykende thriller innspilt på fire kontinenter. Serien forteller historien om et terrornettverk som planlegger omfattende, koordinerte angrep på Vesten – og agentene som forsøker å forhindre det.

BBC og det amerikanske tv-selskapet Turner Network Television er hovedprodusenter for den stort anlagte serien, som utforsker motivene og økonomien bak den internasjonale terroren. Samtidig kretser handlingen rundt privatlivet både til antiterroragentene og terroristene.

Etter at en kjemisk bombe eksploderer på et hotellrom i London og dreper nitten mennesker, får Maren Jackson (Julianna Margulies) ved den amerikanske presidentens sikkerhetsråd i oppgave å sette sammen en transatlantisk gruppe som skal avsløre terrornettverket bak bombeeksplosjonen.

Hun får følge av FBI-agenten Max Canary (Dylan McDermott) og den muslimske CIA-analytikeren Raza Michaels (Piter Marek). Fra Storbritannia og MI6 rekrutteres Emily Tuthill (Jemma Redgrave) og Derek Jennings (Berhard Hill).

Samtidig befinner den tidligere Al Qaida-krigeren Muhammad (Alki David) seg i Kairo for å starte en terrorcelle. En av dem han forsøker å rekruttere er legen Raghib Mutar (Silas Carson), som støtter muslimenes kamp samtidig som han føler at hans kall strider mot å ta liv.

Britisk-amerikansk serie i seks episoder (2004)
Originaltittel: The Grid
Produksjon: BBC/Carnival Films/Turner Network Television/Fox Television Studios
Regi: Mikael Salomon
I rollene bl.a. Dylan McDermott, Julianna Margulies, Bernard Hill, Jemma Redgrave, Piter Marek og Silas Carson
Pressekontakt: Helene Amlie , 23 04 77 51/95 10 02 99

LENKER
  • Hjemmeside