Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 31. januar 2008 kl 23.10 Krimvakta

Voldelige Oslo

Laila Back har sett det meste av Oslos skyggeside i sine 35 år som politi. (Foto: Novemberfilm)
Laila Back har sett det meste av Oslos skyggeside i sine 35 år som politi. (Foto: Novemberfilm)
Laila Back har jobbet i politiet i 35 år. I løpet av disse årene har volden og råskapen i samfunnet forverret seg dramatisk. Laila er glad hun ikke lenger patruljerer Oslos gater, men får likevel daglig påminnelser om at byen ikke er så fredelig som mange tror.

I kveld blir vi med når Laila og hennes team blir kalt ut til Grünerløkka. Noen har meldt fra om knivstikking, og krimvakta er først på stedet for å kartlegge hva som kan ha skjedd. I en tom leilighet finner de mye blod, men ingen gjerningsmann.

På et annet sted vil Svein oppsøke et vitne i en overdosesak. Mannen han vil snakke med skal ha satt en dødelig dose på kjæresten, men hevder selv at det var avdøde som ønsket det slik. Han må bli med til politihuset for et avhør.

Vi får også et innblikk i livet slik det fortoner seg på politistasjonen. Selv om vaktlederne er mye ute på oppdrag, sitter de også på kontoret innimellom. Da er det viktig å ha det litt koselig rundt seg.

Til slutt er vi med til et åsted der en mann er slått ned med en golfkølle. Oddleif Sveinungsen er på saken og må forhøre vitner på stedet.

Om serien
For første gang har Krimvakta i Oslo sluppet tv-seerne inn i sin hverdag. Resultatet er blitt et unikt innblikk i livet ved landets travleste etterforskningsavdeling. Her samles trådene fra døgnets små og store tragedier i hovedstaden.

Krimvakta holder til i sjette etasje på politihuset på Grønland. De ca 40 sivilkledde etterforskerne jobber kontinuerlig, fordelt på tre skift. I tre måneder fulgte et tv-team politietterforskerne døgnet rundt; på utrykninger, på åsteder, i krevende avhørssituasjoner, men også i sosiale sammenkomster på og utenfor jobben.

Vi blir kjent med tre sentrale politifolk; Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleif Sveinungsen. Alle tre erfarne politietterforskere, og med ansvar for hvert sitt vaktlag.

I løpet av perioden tv-teamet følger Back, Pedersen og Sveinungsen etterforsker de 13 branner, 16 voldtekter, 90 dødsfall, flere titalls voldssaker og to drap.

Sendt tidligere.

Norsk innkjøpt dokumentarserie (2005)
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen, tlf. 22 37 55 55/90 74 35 65
Kontaktpereson Programinformasjo: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
LENKER
  • Les mer: