Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 9. april 2003 kl 21.30 Faktor: Faktor: Keselin - en thaikvinne i Nord-Troms

Fra Thailand til Nord-Troms

Keselin tok med seg sine to barn og flyttet fra Thailand til Nord-Troms (Foto: Exponor)
Keselin tok med seg sine to barn og flyttet fra Thailand til Nord-Troms (Foto: Exponor)
Keselin (41) er en attraktiv kvinne fra Thailand som giftet seg med sjarkfiskeren Håkon Olsen (69). Hun tok med seg sine to barn til Norge, og driver nå med sjarkfiske i Nord-Troms sammen med ektemannen. Hva får en kvinne til å flytte til en liten bygd sammen med en mann som kunne ha vært hennes far?

I Norge går debatten om kvinner fra fattige land som gifter seg med eldre norske menn fra bygdene. Mange av disse kvinnene lever under dårlige vilkår, og noen ekteskap ender i tragedie. Men noen av kvinnene har det svært bra. I kveldens "Faktor" forteller Keselin sin egen historie.

Keselin er en arbeidsom kvinne. Ved siden av arbeidet i båten, hugger hun ved og gjør alt det praktiske i det lille hjemmet hun deler med familien. De fleste moderne kvinner skyr den lille bygda hun har bosatt seg i, mens Keselin har reist fra varme strender for å bo i kulde og nordvestkuling.

Om "Faktor"
"Faktor" er en serie egenproduserte dokumentarer som våger å ta standpunkt, med en nær og personlig fortellerstil. Med mennesket i fokus ønsker "Faktor" å gi tilstedeværelse og sette enkeltmennesket i en større sammenheng.

Innkjøpt dokumentar av Exponor
Produsent: Dag Hoel
Regi: Bård Grape og Dag Hoel
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96