Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. november 2006 kl 21.05 Hovedscenen: KORK 60 år

Hele Norges KORK runder 60

Mari Lunnan og Arild Erikstad inviterer til jubileumsprogram med hele landets orkester, KORK. (Foto: Scanpix)
Mari Lunnan og Arild Erikstad inviterer til jubileumsprogram med hele landets orkester, KORK. (Foto: Scanpix)
Kringkastingsorkestret er blitt godt voksent og er på opptur som aldri før. "Hovedscenen" feirer hele landets orkester med et eget jubileumsprogram. Mari Lunnan og Arild Erikstad ser tilbake på orkestrets mangfoldige historie – og framover sammen med den nye orkestersjefen Martin Revheim.

Øivind Bergh fikk i oppdrag å skipe Kringkastingsorkestret for 60 år siden, og et mer versatilt orkester finnes neppe her på berget. KORK når oss i dag fra alle tenkelige scener!

Gjester i Store studio
Orkestrets nye sjef Martin Revheim bidrar med sine fremtidsvyer for KORK. At han vil satse på en utvidelse av orkestret og ser muligheter for forbedringer, er ingen hemmelighet.

Tidligere orkestersjef Reidun Berg snakker om de spennende årene på 90-tallet, da KORK begynte å legge inn ekstra gir og oppsøke nye avenyer (Spektrum, Rockefeller).

Christian Eggen som ofte dirigerer KORK og har spilt med det som klaversolist, forteller om orkestrets sentrale plass i norsk musikkliv i dag.

Alf Blyverket, tidligere bassist i KORK og kjente trekkspiller, forteller om orkesterliv med KORK tilbake på 50-tallet. Jan Eriksen snakker om KORK og lettmusikken, og fiolinist Nenne Albertsen gir oss gode minner fra sine 40 år i orkestret.

Trompetisten Tine Thing Helseth er også en av kveldens gjester.

Musikk, musikk, musikk
Musikk i studio skal det også bli, der fiolinistene Atle Sponberg og Frode Larsen kommer og spiller en duett av den tyske komponisten Louis Spohr. KORK framfører et verk skrevet spesielt til jubileet, "Poém" av komponisten Håkon Berge.

- I tillegg til en rekke arkivklipp med KORK presenterer vi også en liten nyprodusert overraskelse, opplyser Arild Erikstad. Nemlig første sats av Beethovens femte symfoni slik man aldri har sett eller hørt den på fjernsyn!

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Mari Lunnan og Arild Erikstad
Prosjektleder: Anne Røthing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no