Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. januar 1999 kl 21.05 Detektimen: Derrick

Detektimen: Derrick (t)

NRK1 fredag 29. januar kl 21.05
Detektimen: Derrick

Myrdet foran nattsafen
En ung kvinne blir funnet drept. Mye tyder på at det dreier seg om et rovmord, men andre omstendigheter gir Derrick grunn til å tvile på en slik forklaring.
Herta Lenau blir funnet drept utenfor banken, og pengepakken og håndvesken hennes er borte.
Derrick snakker med kvinnens ektemann, som forteller at Hertas ærend var ren ukentlig rutine. Hun skulle legge ukens omsetning i bankens nattsafe, hvilket altså må ha fristet raneren til blodig handling.
Dermed synes saken klar, og politiet kan begynne å søke etter den ukjente gjerningsmannen. Men Derrick nøler litt, det er noe som ikke helt stemmer, synes han.

Om serien
\"Derrick\" er den største seriesuksessen i tysk fjernsyns historie. Den 75 år gamle norgesvennen Horst Tappert har spilt rollen som Derrick helt siden 1974. Serien har vært umåtelig populær i mer enn 100 land gjennom nesten et kvart århundre og ble introdusert i Norge i 1975. Siden har den ligget høyt oppe på seerstatistikkene her hjemme.
Horst Tappert har imidlertid nå bestemt seg for at nok er nok. Etter 24 år og 281 episoder er det ugjenkallelig slutt. NRK har vist så å si alle episoder som har vært laget i serien, og sender nå de ti siste episodene. Fram til påske skal vi bli med Derrick og hans trofaste makker Harry Klein (Fritz Wepper) på deres aller siste oppdrag.
NRK1 fredag kl 21.05

Tysk kriminalserie
Produksjon: ZDF
I hovedrollene: Horst Tappert og Fritz Wepper
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23047751