Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P1 søndag 18. mars 2007 kl 11.03 Gudstjenesten: Gudstjeneste fra Tangen kirke, Drammen

Radiogudstjenesten

Tangen kirke (foto: Menigheten).
Tangen kirke (foto: Menigheten).
Gudstjeneste fra Tangen kirke, Drammen, Buskerud.
Midtfastesøndag: Joh. 6, 1-15.

Ånund Hardang (foto: NRK / Helge Helgheim).
Ånund Hardang (foto: NRK / Helge Helgheim).
Sokneprest Ånund Hardang.
Kantor Bodil Viken.
Tangen Ten Sing Explosion - dir. Glenn Vegar Nyrønning.
Lisa Schøne Johansen (piano).
Norsk salmebok: 54 (S-97). 873. 120 (S-97). 349.

Det er salmene:
Jeg løfter mine øyne opp til fjellene
Jeg er livets brød
Gå du med oss
Lyset skinner over jord

Hør gudstjenesten fra Tangen kirke 18. mars.

Historikk


Det har vært kirke på Tangen i Drammen i mer enn 300 år. Den første kirke var en liten hvitmalt kirke - ferdig i 1696. Kirken bar navnet "Gjenløserens kirke". Den gangen bodde det rundt 150 mennesker på Tangen, viser folketellingen.

Senere er det reist en ny kirke - delvis på de gamle murene. Den siste og nåværende kirke er fra 1854, og steinkirken ble rest etter at Tangen menighet ble utskilt fra Skoger og lagt til Strømsø noen år tidligere.

Dagens menighet


Tangen menighet er en menighet på ca 5000 medlemmer. Menigheten ligger på sørsiden av Drammen og strekker seg fra Rundtom langs Drammensfjorden ut til grensa mot Svelvik. Menigheten omfatter bydelene Åskollen og Tangen. Kirken med tilhørende kirketilbygg ligger fint til i skråningen opp fra elven på Tangen.

Menigheten har landets eldste menighetsbarnehage. Menighetens ansatte er sokneprest, kapellan, kantor, diakon, frivillighetskoordinator, udervisningsleder, kirketjener, deltidsansatte innenfor kor og styrer og assistenter i barnehage.

Bodil Viken (foto: NRK / Helge Helgheim).
Bodil Viken (foto: NRK / Helge Helgheim).
Menigheten har et bredt kor-tilbud til barn, tenåringer og voksne. Menighetspleien har formiddagstreff for eldre, eldretrim, åpen barnehage. Menighetsrådet har en rekke underutvalg. Det er en aktiv menighet med mange frivillige medarbeidere.

I 2005 ble vi prosjektmenighet for Trosopplæringen. Prosjektet vårt heter "Levende Lørdag" og dekker trosopplæring fra 0 til 18 år.

Menighetshuset - huset bak kirken


Det er ukentlig stor aktivitet i huset. Men det er også mulighet for å leie hele eller deler av huset når du har en anledning som skal feires.

I 1992 ble Tangen Arbeidskirke innviet. Arbeidskirken består av Menighetssal, kjøkken, garderobe og toaletter i 1. etasje samt rullestolinngang. I 2. etasje peisestue, te-kjøkken, samt noen andre smårom. Tilgang utvending med rullestol. I Menighetssalen kan det dekkes til om lag 100 personer.

Tangen har også egen kirkegård.

Informasjonen er hentet fra Menighetsbladet og menighetens egne hjemmesider.


LENKER
  • Hør gudstjenesten fra Tangen kirke 18. mars.