Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. august 2006 kl 21.25 Seks fot under

Forpliktelser

Nate (Peter Krause) og Brenda (Rachel Griffiths) forteller familien at de har forlovet seg, i
Nate (Peter Krause) og Brenda (Rachel Griffiths) forteller familien at de har forlovet seg, i "Seks fot under" (Foto: Warner bros)
Ruths søster kommer på en uventet visitt som viser seg å bli en berikelse for begge to, samtidig som kunstneren i Claire blir inspirert.

Takket være Nikolai kaster en alkoholisert familiemiddag fullstendig skygge over Nate og Brendas nyheter om at de har forlovet seg.

Dave har fortsatt sterke følelser for Keith, og det hindrer ham i å forplikte seg til noen annen. Hvordan skal han komme seg videre i kjærlighetslivet sitt?

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under (Sesong 2)
Regi: Michael Engler
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no