Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 16. juli 2010 kl 21.30 Faster Pussycat, Kill, Kill

En hyllest til voldelige kvinner

Russ Meyers film fra 1965 har fått kultstatus blant filmkjennere. (Foto: Eve Productions)
Russ Meyers film fra 1965 har fått kultstatus blant filmkjennere. (Foto: Eve Productions)
Tre strippere drar av gårde på en reise hvor kaos og ødeleggelser ligger i kjølvannet. De kidnapper en ung kvinne og forsøker å bruke henne i et komplott for å stjele pengene til en styrtrik, gammel mann og hans to sønner. Men alt går selvfølgelig ikke etter planen.

Dette er historien om tre ondskapsfulle damer som bruker sine store fordeler for å få det som de vil. Regissør Russ Meyer laget filmen som en hyllest til voldelige kvinner.

Barmfager trio
"Faster Pussycat, Kill, Kill" handler om tre strippere som er på jakt etter spenning. Den barmfagre trioen ledes av den voldelige Varla. På turen kommer de tilfeldigvis over et ungt par i ørkenen. Etter å ha tatt livet av gutten, bestemmer Varla seg for å dope ned jenta og kidnappe henne.

Da jentene stopper ved en bensinstasjon får de høre en historie. Dette setter griske griller i hodet på Varla. Hun planlegger å rane en forkrøplet og pervers gammel mann som bor sammen med sine to sønner på en nedslitt ranch.

Ender i blodbad
Varla møter sitt motstykke i denne forkrøplede mannen, som har en appetitt for kvinner som kun kan tilfredstilles gjennom vold. Gjennom forføringer, griskhet, løgn og bedrag ender det hele i et blodbad. Hvem overlever og hvem ender opp med pengene?

Kultstatus
Russ Meyers film fra 1965 har fått kultstatus blant filmkjennere. Ikke bare på grunn av de barmfagre kvinner i hovedrollene, men også fordi han lekte med visuelle elementer og karaktertegninger, som var høyst uvanlig på 60-tallet. Filmen blir sett på som en hyllest til voldelige kvinner.

Sendt tidligere.

Amerikansk erotisk komedie fra 1965
Originaltittel: Faster Pussycat, Kill, Kill
Regi: Russ Meyer
Aldersgrense: 18 år
Produsert av: Eve Productions
I rollene: Tura Satana, Haji, Lori Williams, Susan Bernard, Stuart Lancaster, Paul Trinka m. fl.
Pressekontakt/programinformasjon: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900