Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. mars 2004 kl 19.30 Puls

Blærekatarr og frykt

Programleder Anbjørg Sætre Håtun lar seerne komme med egne råd mot urinveisinfeksjoner. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Programleder Anbjørg Sætre Håtun lar seerne komme med egne råd mot urinveisinfeksjoner. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
De aller fleste kvinner vil oppleve å få urinveisinfeksjon minst én gang i løpet av livet. I kveld får du seernes egne råd mot blærekatarr, og programleder Anbjørg Sætre Håtun ser også på et annet problem mange kvinner har: Frykt for å bli utsatt for vold.

I tillegg til seernes egne tips mot urinveisinfeksjoner kommer også lege og homøopat Siri Aabel med råd som kan lindre en infeksjon – uten å måtte bruke penicillin.

Frykter vold
Nyere forskning viser at stadig flere unge kvinner er redde for å gå alene etter at det har blitt mørkt. Særlig er frykten stor for å bli utsatt for seksualisert vold. Puls har blitt med på kurs i selvforsvarsteknikken kravmaga, som gir få og effektive metoder for å forsvare seg.

Spør om psykisk helse
I kveld kommer psykiater Finn Skårderud i studio for å svare seerne på spørsmål om psykisk helse.

Etter at programmet er over, fortsetter han og programleder Anbjørg Sætre Håtun å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ sine nettsider: Puls

Puls’ ekspertpanel
Puls har et eget ekspertpanel som gir råd og svarer på seernes egne spørsmål. Etter selve fjernsynsprogrammet, fortsetter programleder Anbjørg Sætre Håtun og kveldens ekspert å svare seerne gjennom en halvtimes direktesending på Puls’ nettsider. Ekspertene er Fedon Lindberg (kosthold og helse), Siri Aabel (alternativ behandling), Jørgen Skavlan (allmenn medisin), John Nikolaisen (sex og samliv), Jorunn Sundgot-Borgen (kropp og trening) og Finn Skårderud (psykisk helse). Hver uke samler også redaksjonen inn seernes egne helseråd, som presenteres i programmet.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Prosjektleder: Marie Sjo
Programleder: Anbjørg Sætre Håtun
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252


LENKER
  • Puls