Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 26. mars 1999 kl 21.10 Detektimen: Derrick

Detektimen: Derrick (t)


NRK1 fredag 26. mars kl 21.10
Detektimen: Derrick

Teppefall for Derrick

- Lykke til, Harry, sier Derrick til sin trofaste makker etter at de har løst sin siste sak i kveld. Vi er kommet fram til den 281. og aller siste episoden av \"Derrick\". Et 24 år langt kapittel i tv-historien er ugjenkallelig over.
\"Avskjedsgaven\" (Das Abschiedsgeschenk), heter kveldens episode, som ble sendt i tysk fjernsyn 16. oktober i fjor. Da hadde tv-selskapet ZDF, aviser og ukeblader i lengre tid gjort sitt beste for å forberede seerne på en tilværelse uten Derrick. Fanklubber i det ene landet etter det andre har avholdt høytidelige avskjedsseremonier idet den siste episoden har gått på luften. Og nå er det altså hans mange norske tilhengerne som må se i øynene at Derrick går over i tv-historien.
Serien har vært vist i over 100 land og ble introdusert i Norge i 1975. NRK har vist så å si alle episodene som har vært laget. Også denne siste sesongen \"Derrick\" vært blant de mest sette tv-programmene i Norge, med en rating på over 20 prosent eller nærmere 800.000 seere.

Drapstrussel
I kveldens episode forbereder politikammeret seg på en høytidelig markering av at Derrick nå går av etter lang og tro tjeneste. Men den dyktige kriminaletterforskeren har også skaffet seg mange fiender i løpet av sin karriere. En av dem, en mann som Derrick arresterte for drap for over 15 år siden, har en spesiell \"avskjedsgave\" til den avtroppende overinspektøren: Han lar ham få vite at han ikke kommer til å overleve sin siste dag på jobben.
Hele Münchens politiapparat blir satt i ytterste beredskap. For selv om mannen fremdeles sitter i fengsel, er det all grunn til å tro at han har hjelpere som mer enn gjerne setter trusselen ut i livet...
NRK1 fredag kl 21.05

Bilde
Derrick (Horst Tappert) hylles av sine kolleger på sin siste arbeidsdag.

Tysk kriminalserie
Produksjon: ZDF
I hovedrollene: Horst Tappert og Fritz Wepper
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23047751

\0\0\0