Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 2. september 1999 kl 20.40 På tokt med Quest: Stumme krigere

På tokt med Quest: Stumme krigere (t)

NRK1 torsdag 2. september kl 20.40
På tokt med Quest (6:9)

Harde prøvelser for unge menn

Unge menn som ønsker en karriere i marinens elitekorps må i gjennom både hardt arbeid og store utfordringer før de kan smykke seg med arbeidstittelen. Andrew og Liz Wight på forskerskipet Quest dokumenterer i kveld hva disse rekruttene må i gjennom.

Vi følger 14 australske marinerekrutter, som utfordrer seg selv og konkurrentene i jakten på å bli den neste kongelige elitesoldat i marinen. Dette er en konkurranse bare de tøffeste og mest utholdene er kapabel til å henge med i.

Rekruttene i Sydney må kjempe seg gjennom alt fra kilometer av gjørme helt opp til knehøyde, til å bli vekket midt på natten for å bli beordret ut på svømmeturer i iskaldt vann.
Dette er bare noe av det guttene blir testet i, men det er tydelig at det ikke er noen oppgave som hvem som helst kunne prøvd seg på. Det gjelder å ha den rette viljestyrken.

Om serien
Det er det australske ekteparet Andrew og Liz Wight som har tatt initiativet til å gå ombord på Quest. Det er også fra disse omgivelsene de presenterer sin utforsking og undersøking av ukjente fenomener.

Dokumentarserien om forskerskipet Quest og deres mannskap tar oss med langt ned i det dypeste av uopplevde dyp, og gir oss bemerkelsesverdige scener som aldri tidligere har blitt vist på film. Opplevelsene er alt fra eksplosjonen av farger i Great Barrier Reef i Australia, til majestetisk sjølandskap i Alaskas isbreer.
Fartøyet Quest tar seerne med fra den ene enden av verden til det andre, hele tiden på jakt etter å avsløre nye mysterier havet kan by på.

NRK2 torsdag kl 20.40

Produsert av Quest Australian Productions LLC og Osford Film Productions Ltd
Ved Andrew og Liz Wight

Pressekontakt Fjernsynets info.avd.: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18