Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. juli 2002 kl 19.30 SommerDag: På Sjernarøyane med Per Inge Torkelsen

Rogalandshumorister i Ryfylke

Dag og Per Inge møter rogalandshumorister. Foto: Terje Dale, NRK
Dag og Per Inge møter rogalandshumorister. Foto: Terje Dale, NRK
Det blir mye latter når Dag Lindebjerg og M/B Lindy får hjelp av Per Inge Torkelsen på Sjernarøyene. Den velkjente humoristen markerer seg både som fiskefileterer og golfspiller!

Per Inge Torkelsen mønstrer på M/B Lindy etter å ha ankommet Nesheim med ferge. Første stopp blir en matpause på Bjergøy. Over lunsjen forteller Per Inge om sin fortid som tryllekunstner. I tillegg har han gitt ut flere humorbøker, og har også en fortid som programleder i barne-tv og som revyartist.

Pietisme og humor
Å være humormann har ikke alltid vært like enkelt på sørvestlandet, og Per Inge tror at det nettopp er pietismen som er bakgrunnen for den såkalte rogalandshumoren. At Per Inge ikke er den eneste utøveren av denne humoren, oppdager vi snart. I den bratteste bakken på Sjernarøyene er ”Han innante” alias Torolf Nordbø i ferd med å sette opp telt sammen med venner. Senere spiller ”Han innante” og ”kamerattane” på kaien.

Fisk og pizza
Dag og Per Inge frister fiskelykken, og får mye pale. De besøker oppdrettsanlegget på Helgøy, og her får Per Inge prøve seg ved fileteringsbåndet. Fra Helgøy går turen videre til Nord-Hidle, der de to sjømennene kan besøke både vikinggraver og fallossymbol. Her møter de også Terjer Hidle, som steker pizza til dem i en gammel steinovn i kjelleren.

Golfspiller
Til tross for at Per Inge er en erklært idrettshater, viker han ikke unna for litt golfspill. Det er konkurransen han misliker, ikke selve leken! På golfbanen på Kobbasteinen møter de en gammel bekjent av Per Inge, Dag Schreiner. Det blir vanskelig å se hvem som vinner, for noen har nemlig slått opp telt midt på greenen!

Om serien
Andreas Lunnan, Tore Skoglund og Dag Lindebjerg skal hver for seg legge ut på sine årlige sommerturer for å glede seerne med programmer fra vårt vakre land.

Årets SommerDag-serie går i seks uker sommeren igjennom. Denne sommeren blir kjentfolk som Kari Traa, Per Inge Torkelsen, Eldar Vågan, Britt Synnøve Johansen, Lynni Treekrem og Gunnar Andersen å treffe blant matrosene.

Egenproduksjon fra NRK Hordaland
Programleder: Dag Lindebjerg
Produsent: Terje Dale
Produksjonsleder: Magnhild Stiegler
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, 23 04 72 36


LENKER
  • Hjemmeside