Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 4. juli 2002 kl 20.30 Grønn glede: Ut i naturens hage

Grønnsaker fra egen hage

Mette Stensholt Schau byr på gode råd om egen kjøkkenhage i kveld (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
Mette Stensholt Schau byr på gode råd om egen kjøkkenhage i kveld (Foto: Petter Melsom, NRK Vestfold)
Ingenting er så godt som grønnsaker fra egen hage. Solmodne tomater, søte sukkererter, nypoteter med tynt skall, sprø salat, et helt lite måltid får plass på noen få kvadratmeter. De smaker av stolthet og friskhet, for du vet hva dine egne poteter og tomater har fått i seg.

Programleder Mette Stensholt Schau lærer fra seg noen knep i kveldens program.

En kjøkkenhage er ikke det enkleste man kan drive med. For det finnes sykdommer og dyr som kommer i veien for måltidets gleder. Enten det er marken på kålen, flua på gulrota eller fugler i jordbæråkeren. Og så er det luking og atter luking. Innlagte vanningspauser er det eneste avbrekket. Mistet du motet? Det var ikke meningen, og det tredje programmet i NRKs hageserie Grønn glede skal forsøke å gjøre det litt enklere for deg.

Plant i sekken
Du kan for eksempel plante rett i sekken med jord, da sparer du mange timer med luking. Dessuten holder plastsekken på vannet og det blir færre turer med kanna. Ryddig blir det også, men ikke så veldig hageromantisk. Og det er kanskje vår egen oppfatning av hva som er den ”rette” måten å lage hage på, som er den tyngste børa å bære.

Du kan faktisk sette potetene oppå plenen, da har du spart deg for en del graving også. Ikke behøver du grave potetene ned i sirlige rader, og ikke behøver du å grave dem opp igjen når det er tid for høsting. Denne latmannsmetoden kan du se i Grønn glede i kveld.

Om serien
”Grønn glede” er et konsept som tar i bruk radio, internett, tv og bøker. Radioprogrammene i Norgesglasset i P1 startet allerede 4. april og skal fortsette til og med 19. eptember.

Egenprodusert hageserie fra NRK Vestfold og Ut i naturen-redaksjonen, Faktaavdelingen
Programleder Mette Stensholt Schau , tlf: 92 01 51 94
Prosjektleder Anne Ognedal
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83


LENKER
  • Grønn glede på nett