Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. november 2006 kl 18.30 Johnny og Johanna

Brev, bløff og kjærlighet

Johnny (Michael Hansson) har fått et brev fra eks-kjæresten Anne – eller er det egentlig hun som har skrevet det? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Johnny (Michael Hansson) har fått et brev fra eks-kjæresten Anne – eller er det egentlig hun som har skrevet det? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Anne slår opp med Johnny, moren til Reka vil møte Kristiansen, Line møter sin egne ord og Johanna setter enda en dristig plan ut i livet. Alt dette skjer i brevs form. I siste episode i denne sesongen blir det både forviklinger og kjærlighet.

Etter merkelapp-stuntet har tonen vært alt annen enn god mellom Johnny og Anne, og nå går det så langt at Anne sender et brev til Johnny der hun slår opp. Han later som om det er helt greit for ham, men Johanna ser annerledes på det. Storebroren og Anne er jo som skapt for hverandre, og hun vil gå langt for å bevise det. Hva hvis begge tror at den andre skal reise bort for godt?

Mens Johanna klekker ut en plan for å vise de to hvor mye de betyr for hverandre, inviterer moren til Reka Kristiansen hjem. Hun har alltid savnet yndlingsonkelen sin, og har endelig fått vite hvorfor hun ikke fikk se ham. Han er nemlig homofil, og måtte velge mellom familien og kjæresten sin.

Trude og Gustav forteller endelig de andre at de er blitt kjærester. Alle er glade, bortsett fra Line. Hun synes de er et svært umake par, og er skeptisk til forholdet. Gustav var selv skeptisk den gang Line traff Eddie, og da var det Line som lot ham få høre det. Han har fortsatt et brev Line skrev til ham der hun ba Gustav respektere hennes forhold med Eddie, og det kunne hun kanskje ha godt av å se igjen…?

Om serien
Elleve lørdager i høst møter vi igjen gjengen i "Johnny og Johanna". De to stesøsknene har fått et nært og godt forhold, og i tillegg har de fått en lillebror som de kaller Sniff. Å få et nytt barn i huset setter sitt preg på familielivet.

Når vi møter igjen gjengen, er de alle lykkelig forelsket – i hvert fall tilsynelatende. Anne og Johnny er kjærester og utfordrer stadig hverandre til å gjøre ulike stunt, mens Reka og Konrad også er sammen og svært forelsket. Johanna er kjæreste med Jack, men det er noe som skurrer…

Robert går en spennende tid i møte, han er i ferd med å bli bedre kjent med faren sin, Joakim, og familien hans.

Hvem er hvem?
Stesøsknene Johanna (Maiken Kolle Riskild) og Johnny (Michael Hansson) bor sammen med Johannas mor, Line (Ines Prange) og Johnnys far, Eddie (Stig Henrik Hoff).

Gustav (Svein Roger Karlsen) er Johannas far og Lines eks-mann. De har også Katrine (Anette Lauenborg Waaler), som er Johannas storesøster.

Kameraten Robert (Aksel Torvik Knutsen) og moren hans, Trude (Ingunn Beate Øyen) bor i kjellerstua hjemme hos Johnny og Johanna etter at de mistet leiligheten sin i en brann. Robert er i ferd med å bli kjent med faren Joakim (Dennis Storhøi) og hans familie. Han er gift med Randi (Kristin Kajander), som han har tre barn med: Sara (Pernille C. Iversen), Trine (Hanna Helgestad) og Tim (Johannes Nagel).

Johannas bestevenninne Reka (Annette Roth) er kjæreste med Johnnys kamerat Konrad (Mikkel D. Nygaard). Johnny er kjæreste med Anne (Victoria Ose), mens Johanna var sammen med Jack (Jonathan Malmquist Harket) i begynnelsen av sesong 3. Assad (Habib Ur Rahman Manzoor) er Jacks kamerat, og bor i samme oppgang som Kristiansen (Erik Hivju).

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom, sesong 3 (2006)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Regi: Anne-Marie Nørholm, Trond Ola Mevassvik
I rollene: Maiken Kolle Riskild, Michael Hansson, Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Dennis Storhøi, Victoria Ose, Jonathan Malmquist Harket, Aksel Torvik Knutsen, Mikkel D. Nygaard, Annette Roth, Habib Ur Rahman Manzoor, Svein Roger Karlsen, Erik Hivju, Ingunn Beate Øyen, Kristin Kajander, Pernille C. Iversen, Johannes Nagel, Hanna Helgestad, Anette Lauenborg Waaler m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.noLENKER
  • Hjemmeide