Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 5. juni 2013 kl 00.40 Sexeffekt

Jakten på opplevelsene


Folk i 20-årene utforsker ofte hvordan det er å ha sex med flere ulike partnere. I denne episoden går vi nærmere inn på de gode og mindre heldige utfallene av seksuelle eventyr.

Ny kunnskap forklarer hvorfor vi trenger og nyter sex, og hjelper oss til å forstå de seksuelle valgene vi gjør i den første delen av voksenlivet.

Bra for noen, dårlig for andre
Vi blir med to unge på utelivet i London på jakt etter å tilfredsstille sine lyster: En 25 år gammel mann som synes sex er så moro at målet hans er å ligge med fire eller fem ulike kvinner hver uke, og en jente med en enorm appetitt på sex, stadig på jakt etter nye partnere.

Noen erfarer at sex kan ha sine mørke sider. For en ung jente ble møte med bylivet starten på sexavhengighet som endte i depresjon. For en ung mann i Irland var ett samleie det som skulle til for å bli smittet av HIV.

Noen jakter altså på sex, mens andre flykter fra det. En jente beskriver seg selv som aseksuell og forsøker å forstå nettopp hvorfor folk som henne selv unngår seksuelle opplevelser.

Om serien
Hva er greia med sex? Hvorfor gjør vi det? Hva får oss mennesker til å nyte det? Og hva skjer egentlig inne i kroppen når vi gjør det?

Denne britiske serien søker svar på alle disse spørsmålene og enda flere. Gjennom tre episoder utforskes tre stadier av sexlivet: første gangen, erfaring med ulike partnere og sex i et varig forhold. I løpet av hver episode følger vi personer som deler sine erfaringer og perspektiver på en underholdende måte.

Ved hjelp av data-animasjon får vi se hva som skjer og hvordan det ser ut inne i kroppen når vi har sex.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2011).
Produsert av Mentorn International.
Originaltittel: How Sex Works: The First Time.
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf 23 04 93 75/414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til: Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900.