Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. februar 2007 kl 23.15 Lydverket

San Francisco Rock City

Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Programleder Mona B. Riise. (Foto: Kristin Svorte)
Lydverket har vært i San Francisco og Bay Area for å sjekke hva som skjer i musikklivet der. Vi møter blant andre Six Organs of admittance, Comets On Fire og Brightblack Morning Light. De forteller om seg selv og om hvordan musikkscenen har utviklet seg i byen siden 60-tallet.

For det var nettopp på 60-tallet San Francisco fikk en selvsagt plass på det vestlige musikkartet. Byen har gitt oss artister som Moby Grape, Grateful Dead og Janis Joplin. På 80-tallet slo også punken rot her med Dead Kennedys, og hardrocken med Metallica.

I dag forenes ulike sjangre i byens musikkliv, fra eksperimenterende elektronika, hardnakkede tungrockere, illsinte punkere, snille popband og folkrockere. Trender kommer og går, men ikke på samme måte som i andre større byer.

Vi guides blant annet av bandbookeren Michelle Cable, får bli med hjem til musikere og til studioer der innspillinger pågår for fullt. I tillegg besøker vi Oakland og Redwood-skogen, klubben Café du Nord og den velrenommerte platebutikken Aquarius Record Store.

Skandinavisk samarbeid
Under samletittelen "Rock City" samarbeider Lydverket med svenske Musikbyrån på SVT og danske Musikprogrammet på DR. Tidligere har de tre musikkredaksjonene tatt oss med til Dakar, Beijing, Glasgow, Melbourne, Kairo og New York. Dokumentarene har blitt vist i alle de tre landene.

Det er Lydverket som har laget dokumentaren fra San Francisco.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung (2007)
Programleder: Mona B. Riise
Vaktsjef: Vivi Stenberg
Prosjektleder: Åslaug Sem
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 915 65 900
info@nrk.no