Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. september 2000 kl 22.55 Øresundsbroen - å gå på vannet

Øresundsbroen - å gå på vannet (t)


NRK2 fredag 8. september kl 22.55
Øresundbroen - å gå på vannet

Menneskene bak Øresundbroen

1. juli i år ble et av Nordens viktigste byggeprosjekt, Øresundbroen, åpnet for trafikk. Kveldens nordiske dokumentar er en rørende og underholdende film om noen av de mange tusen menneskene bak broen. Det handler om mennesker som elsker broen, og om mennesker som hater den. Det handler om drømmer og visjoner.

- Hvem havde troet at man skulle knibe en tåre over en film om brobyggeri, skrev Kurt Stenstropn i Bornholms Tidende om filmen som fikk positiv omtale i dansk og svensk presse.

\"Øresundbroen - å gå på vannet\" handler om kranfører Stig som en morgen møter bromotstanderen Jill som har låst seg fast med kjetting oppe i kranhuset hans. Om betongarbeideren Vagge som ringer hjem til sin vordende kone og spør hvordan hunden har det. Om brodirektør Sven som med behersket glede ser broen vokse fram. Om Janne som driver tunnelprosjektets pølsevogn. Hun er eneste kvinne blant alle mennene. Med den store drømmen om å oppleve det umulige blir hun en dag tatt ut til å være med på TV3s Robinson-ekspedisjon.

NRK2 fredag kl 22.55

Bilde
Kveldens nordiske dokumentar handler om menneskene bak et av Nordens viktigste byggeprosjekt, Øresundbroen, som ble åpnet for trafikk 1. juli i år.

Nordisk samproduksjon
Regi: Lars Westman & Fredrik Gertten
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364 og Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)