Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. desember 2003 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Kaster mat

Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl vil vite hvorfor spiselig mat blir kastet. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Forbrukerinspektør Elisabet Grøndahl vil vite hvorfor spiselig mat blir kastet. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll
Dagligvarekjeden KIWI markedsfører seg tungt på at du ikke skal finne mat som er utgått på dato i deres hyller. Det betyr at mat som fortsatt er spiselig, går rett i søpla. I siste utgave av Forbrukerinspektørene før jul skal det også handle om SMS-tjenester og julegaveideer.

Forbrukerinspektører Elisabet Grøndahl har sett nærmere på dagligvarekjeden KIWI, som kaster store mengder mat. Organisasjoner som Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon har et stort behov for denne maten, men får den ikke. Grøndahl vil vite hvorfor.

Stopp SMS-abonnement
Noen SMS-tjenester går ut på at du abonnerer på daglige meldinger til mobiltelefonen din. Ofte kan det være vanskelig å vite hvordan man stopper en slik tjeneste, og mange brukere må ut med mye penger før de finner det ut. Nå vil forbrukermyndighetene samarbeide med bransjen om en felles ordning som gjør at brukeren kan stoppe ordningen på en enkel måte.

Julegavetips
Hva kjøper man i julegave til den som har alt? I kveld får du noen originale julegavetips, som hjelper deg med å beholde gleden ved å gi – uten å føle at du søler bort penger på noe meningsløst.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar og Kari Asheim.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252