Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. februar 2000 kl 20.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 4. februar kl 20.30
Filmredaksjonen NRK

Michael Caine i Filmredaksjonen

\"Siderhusreglene\" - basert på en bok av John Irving og med svenske Lasse Hallström i registolen - er en av fire filmer som har kinopremiere denne helgen. Pål Bang-Hansen har møtt både regissør Hallström og skuespiller Michael Caine som har en sentral rolle i filmen.

Bøkene til John Irving er populært filmatiseringsmateriale. Den største suksessen hittil har kanskje vært \"Garps verden\" som kom i 1982, etterfulgt av \"Hotel New Hampshire\" i \'84 og \"Simon Birch\" i \'98. Irvings bøker er gjerne underfundige historier med mye menneskelighet, humor og usannsynlige sammentreff. Denne gangen er det svenske Lasse Hallström som har regien. Med uforglemmelige fortellinger som \"Mitt liv som hund\" (1985) og \"Hva er det med Gilbert Grape?\" (1993) bak seg, skulle man tro at han var vel skikket til å regissere en John Irving-historie. Pål Bang-Hansen har truffet både regissøren, skuespiller Michael Caine og det kommende stjerneskuddet Tobey Maguire.

Kadosh - De hellige
Denne israelsk/franske produksjonen er en sterkt religiøs film, regissert av Amos Kita?. Den handler om hvor problematisk det er for et ektepar å ikke produsere barn i et ortodoks, jødisk samfunn. I sterk kontrast til filmens strenghet og alvorlige tema, står hovedrolleinnehaver Yaël Abecassis, en sjarmerende, utadvendt og moderne israelsk kvinne. Else Karine Archer møtte henne da hun var på besøk i Oslo i forrige uke.

Toy Story 2
Skikkelig actionfilm for barn, er Toy Story-filmene. Med fantastisk finesse og full fart forover kan vi igjen se frem til å møte heltene Buzz Lightyear og Woody på eventyr. Mannen som får det hele til å skje, regissør John Lasseter, har vært på besøk i Skandinavia for å lansere filmen, og Brita Møystad Engseth reiste til Stockholm for å treffe ham.

Stigmata
Her kommer nok en film om overnaturlige fenomener med Gabriel Byrne på rollelisten. Sist så vi ham side om side med Arnold Schwarzenegger som djevelen i \"End of Days\". Denne gangen er Byrne på parti med Gud og kommer for å hjelpe den besatte Frankie Paige (Patricia Arquette). Regien er ved Rupert Wainwright som i 1995 laget den kritikerroste \"Sadness of Sex\". Ellers er han faktisk best kjent som regissør av musikkvideoer og reklamefilmer. Brita Møystad Engseth møtte ham i New York.

NRK2 fredag kl 20.30
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41