Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 7. september 2003 kl 20.35 Pilot Guides: Venezuela

Der olje er billig som vann

Ian Wright (t.v.) på hesterygg i Venezuela. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
Ian Wright (t.v.) på hesterygg i Venezuela. (Foto: Pilot Film & TV Prod.)
I likhet med Norge renner Venezuela over av olje, men til forskjell fra vår er venezuelansk olje nesten like billig som vann. Ian Wright i "Pilot Guides" begir seg ut i Venezuelas fjell, savanner og regnskog.

Turen starter på Venezuelas tak, Andesfjellene, med den mektige toppen Bolivar (5010 m.o.h.). Fra fjellbyen Merida reiser Ian med buss sørover og innover i landet, der Venezuelas enorme gressganger åpenbarer seg. Kvegfarmen Hato Pinero dekker nesten en tredjedel av landets areal. Venezuelas gauchos kalles yanieros, og sammen med noen av disse cowboyene legger Ian ut på hesterygg - og lærer et og annet om kvegdrift og mannfolkliv. I villmarken rundt om lurer krokodiller, piraja, samt den fryktede anakondaen, kvelerslangen som kan bli ti meter lang og veie mer enn en bjørn.

Boom-town
Det er på tide å besøke hovedstaden Caracas. Venezuela ble et oljeland 50 år før Norge, og Caracas har vært preget av olje-boomen hele veien. Den er i dag en driftig metropolis. Ikke langt fra hovedstaden besøker Ian øyparadiset Los Roques, som består av tre hundre solrike korallrev og sandgrunner.

Englefall og djevlefjell
Gran Sabana (store savanne) langt sør i landet byr på et merkelig landskap, også kalt "den tapte verden" pga. topografiens forhistoriske utforming. Ian gjør siste reis i Venezuela om bord på en elvebåt til verdens største fossefall, Angel Falls (979 meter). Churun-elva kaster seg utfor platåfjellet Auyan Tepui (Djevlefjellet) og lander i en bredde på 150 meter ved fjellets fot, så å si uten å berøre fjellveggen. Angel Falls ble først oppdaget i 1935.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante, og Pilot Guides er en fortsettelse av den populære serien. Ryggsekk-reisende Ian Wright, Megan McCormick, Justine Shapiro og Estelle Bingham tråkler seg verden rundt.

Også i Pilot Guides er koffert bannlyst. Det samme er overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Pilot Guides´ reportere tar oss med til steder som appeller til den nysgjerrige og eventyrlystne.

På sin særegne og morsomme måte tar seriens ryggsekk-reportere oss med til Kina, California, Georgia og Armenia, Tyskland, de greske øyer, Tunis og Libya, Nord-Italia, Polynesia, Portugal, Australia, Skottland og Venezuela.

Innkjøpt engelsk serie
Originaltittel: Pilot Guides – The New Ultimate Travel Guide Series
Produksjon: Pilot Film and TV Productions

Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • For mer informasjon 
  • For mer informasjon