Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 29. oktober 1999 kl 20.50 Fashion File

Fashion File (t)

NRK2 fredag 29. oktober kl 20.50
Fashion File (7:52)

Inspirert av katolisismen

Designer Antonio Berardis første motevisning i Milano er meget influert av katolisismen. Det får vi se når Tim Blanks, blant annet i kveldens avsnitt av \"Fashion File\", tar oss med på moteshow i den italienske byen.
Antonio Berardi har sterke siciliansk- katolske røtter, og han gjenspeiler sin religiøse overbevisning i sine kreasjoner. Det har han høstet mye ros for, og selv er han svært fornøyd med produktene.
- Jeg er stolt over at alle ser så tydelig hvor min inspirasjon ligger, samtidig som jeg må beholde min integritet. Egentlig er jeg jo en britisk designer, sier Berardi.

Astronomisk
Fra katolisisme og middelalder flytter Tim Blanks seg til Paris og visningen til Issey Miyake. Der møter han koreograf William Forsyth som har ansvaret for Miyakes visning. Mens Berardi var opptatt av middelalder i sine kreasjoner, har Miyake satset på å tenke fremover mot milleniet. Hans stil for høsten og vinteren er inspirert av astronomi, og hvordan vi tenker oss fremmede fra verdensrommet.
- Det er svært spennende å se en designer som gir seg helt over til sitt artistiske instinkt, og virkelig tør å utfordre moteverdenen, mener William Forsyth.
I tillegg til en tur til Paris og Milano er Tim Blanks på plass i London og New York i kveldens \"Fashion File\".

Fotografering
I London har Tim Blanks snakket med motefotografen Katy Barker som eier sitt eget fotobyrå. Barker har markert seg sterkt med sitt talent bare i løpet av noen få år, og hun stoler fullt og helt på sine kvinnelige instinkter.
- Når jeg tar bilder, tenker jeg hele tiden på magefølelsen jeg får etterhvert som jeg jobber. Er den bra, blir bildene bra, er den dårlig, er det bare å gi opp, for magefølelsen er alltid riktig, sier Katy Barker.
Dermed skulle det være klart for nok et spennende og allsidig blikk på motebransjens verden.

NRK2 fredag kl 20.50

Kanadisk produksjon
Kommentator: Tim Blanks
Produsert av CBC International Sales
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18