Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. november 2005 kl 21.25 Niern: Blair Witch Project

Voodoo og hekseri

De tre filmstudentene før ekspedisjonen inn i skogen, Michael Williams, Joshua Leonard og Heather Donahue (Foto: Haxan Films)
De tre filmstudentene før ekspedisjonen inn i skogen, Michael Williams, Joshua Leonard og Heather Donahue (Foto: Haxan Films)
21. oktober 1994 dro filmstudentene Heather Donahue, Joshua Leonard og Michael Williams inn i Marylands skogområder Black Hills for å lage en dokumentarfilm om en lokal legende, "The Blair Witch". Det var ingen som hørte fra dem siden – eller?

Et år senere ble filmmaterialet funnet. Hele filmen dokumenterer deres opplevelser fram til de siste minuttene. Legenden om The Blair Witch skriver seg fra starten på forrige århundre, hvor en gruppe hekser torturerte og drepte flere barn for mange år siden. Alle i byen kjenner til historien, men detaljene er ganske diffuse.

Studentenes opplevelser
Ute i skogen og et stykke unna bilen – og sivilisasjonen – blir det som startet som en skoleøvelse, til et mareritt da de mister kartet sitt. De tvinges til å bruke flere dager på å finne veien tilbake, og ungdommene begynner å høre skremmende lyder utenfor teltet i den beksvarte natten. Livredde prøver de desperat å finne veien ut av skogen, men uten hell.

Etter hvert begynner studentene å skjønne sammenhengen, og redselen for at ingen kommer til å finne dem blir ikke mindre av den grunn. De har ingen mat, og kulda kommer krypende. Hver natt hører de skrik og lyder så hårreisende at de er overbevist om at noen følger etter dem. De begynner å frykte for sine liv.

Om filmen
Alle som har overnattet i skogen vet, at lyset fra bålet ikke rekker mer enn et par meter inn i mørket, men noen der ute i mørket en mil unna kan se deg. "Blair Witch Project" tar dette konseptet ut i det ekstreme.

Amerikansk thriller (1999)
Originaltittel: "The Blair Witch Project"
Med Heather Donahue, Michael Williams, Joshua Leonard, Bob Griffith, Jim King
Regi: Daniel Myrick, Eduardo Sànchez
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78