Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 21. februar 2000 kl 20.00 Blodsbånd

Blodsbånd (ttv)

NRK1 mandag 21. februar kl 20.00
Blodsbånd (3:4)

Kritisk for Simen

Tone har fått bekreftet sin mistanke om at Simen fortsatt går på stoff. Etter et dramatisk oppgjör römmer Simen for å treffe kjæresten Susanne. Hele natten er Rune på fortvilet leting etter sönnen.
Simen stakk av da Tone konfronterte ham med en pose med stoff som hun hadde funnet gjemt på badet. Rune forsökte forgjeves å gå mellom de to, og nå anklager han sin kone for å være skyld i at Simen er forsvunnet.
På sykehuset vet kollegene lite om det som har hendt. De begynner for alvor å bekymre seg for Rune og prosjektet de arbeider med.
Imens holder Simen seg skjult sammen med Susanne i en leilighet i byen. Men en dyp kuttskade i leggen gjör situasjonen stadig mer kritisk. Simen holder på å forblö, og han nekter Susanne å tilkalle hjelp.

Om \"Blodsbånd\"
NRKs storsatsing \"Blodsbånd\" er et samtidsdrama om en familie som brått blir revet ut av sin harmoniske tilværelse. Leidulv Risan står for manus og regi, og rollelisten inneholder navn som Sverre Anker Ousdal, Kjersti Holmen, Ellen Horn og den unge skuespilleren Anders Dale.
Serien er i fire deler og blir sendt i beste sendetid torsdager, med reprise påfölgende söndag kveld.
Rune Tallaksen (Sverre Anker Ousdal) er en framgangsrik lege og forsker. Han lever i et harmonisk ekteskap med Tone (Kjersti Holmen), som også er lege. Sammen har de to dötre.
Fra sitt tidligere ekteskap med Sigrun (Ellen Horn) har Rune en sönn, 18-åringen Simen (Anders Dale). Han lever sammen med sin mor i hjembyen Kristiansand.
Det er Simen som brått bryter idyllen for Rune, når det kommer for en dag at livet hans har tatt en farlig retning. Gjennom noen dramatiske vinteruker utsettes slektsbånd og samhold for store belastninger.
\"Blodsbånd\" ble innspilt i förste halvdel av 1997. Opptakene er gjort på location i Oslo og Kristiansand, og i NRK Dramas studio i Nydalen.

NRK1 mandag kl 20.00
Tidligere sendt 26.3.98

Bilde
1. Tone (Kjersti Holmen) og Simen (Anders Dale). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

2. Rune (Sverre Anker Ousdal) og Tone (Kjersti Holmen). (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Serie i fire deler fra NRK Drama
Manus og regi: Leidulv Risan
I rollene bl.a. Sverre Anker Ousdal, Kjersti Holmen, Anders Dale, Ellen Horn,
Ann Kristin Rasmussen, Malena Engström og Björn Skagestad
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53


\'\'