Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 12. august 2004 kl 20.25 Tinas mat

Tapas à la Tina

Tina Nordström byr på tapas. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
Tina Nordström byr på tapas. (Foto: Karin Lindqvist, SVT)
I kveld boltrer Tina Nordström seg i tapas, spansk håndmat. Dessuten får vi tips om dekorativ borddekning til middagsselskap.

Baconchips med blåskjell og smøreost, dadler med sprø bacon, gorgonzolagratinerte fiken, pinchos med fennikel og krepsehaler samt østerssopp med hvitløk er noe av det Tina kan friste med i kveld.

Tina treffer dessuten dekoratøren Josefine Öhman, som viser hvordan man med enkle midler kan variere borddekningen i sine middagsselskaper.

Tomas Tengby møter kokken Pietro Fioriniello. Han eier en kjent kro i Göteborg og har tatt med seg de beste ideene om god mat fra sin italienske mamma. I kveld lager han ekte italiensk ragu og oppklarer begrepene rundt favoritten spagetti bolognese.

Ulrika Nyström fortsetter å blande drinker, denne gang med frosne ingredienser.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er i vår og sommer tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige, og for tiden lanseres hun tungt også i USA og Kina.

De 15 programmene som nå sendes på NRK1, var den femte og nest siste omgangen hun laget i serien før hun tok en pause i desember i fjor. For tiden er det 13 programmer for amerikansk fjernsyn hun arbeider med, men til neste år er hun tilbake med en ny serie for SVT.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer, Tinas faste medprogramleder i serien.

Svensk matserie
Originaltittel: Mat
Serie 5, program 14
Med Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 / 95 10 02 99

Hjemmeside:

Tinas oppskrifter på nrk.no:


LENKER
  • Tinas oppskrifter på nrk.no:  
  • Hjemmeside: