Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. desember 2004 kl 21.35 Niern: A Perfect World

Eastwood og Costner i samspill

 Et spesielt bånd oppstår mellom den rømte fangen Butch ).Haynes (Kevin Costner) og hans åtte år gamle gissel Phillip (T.J. Lowther
Et spesielt bånd oppstår mellom den rømte fangen Butch ).Haynes (Kevin Costner) og hans åtte år gamle gissel Phillip (T.J. Lowther
>Regissør Clint Easwood spiller selv den aldrende politimannen Red Garnett som er på jakt etter en rømt fange, i Kevin Costners skikkelse. Fangen har tatt en guttunge som gissel, og et merkelig bånd oppstår mellom gutten og kidnapperen.

Handlingen er lagt til 1963 i Texas, der Butch Haynes (Kevin Costner) rømmer fra et fengsel. Underveis kidnapper han en åtte år gammel gutt (T.J. Lowther) for å bruke ham som gissel.

Gutten er vokst opp under strenge livsvilkår blant Jehovas vitner. Nå opplever han en berusende frihet sammen med sin kidnapper. Denne viser seg nemlig å være en sammensatt, følsom mann som har fått sine skjeve modningsår bak murene.

For politiet i Texas ligger det mye politisk prestisje i kidnappersaken. Det er maktpåliggende for dem å vise at de kan hamle opp med kriminelle. Det er valgår, og JFK kommer til staten om kort tid.

Den som får oppdraget med å spore opp rømlingen, er den sindige, erfarne politimannen Red Garnettsom har kjent Butch Haynes helt siden han ble arrestert for en bagatell som tenåring. Han blir assistert av kriminologen Sally, spilt av Laura Dern.

Karakterdrama
"A Perfect World" er, til tross for at det handler om en menneskejakt, mer et karakterdrama enn en actionfilm. Clint Eastwood viser igjen at han er minst like god regissør som skuespiller.

Dagbladets anmelder skrev at filmen "er like glimrende fortalt som grunnleggende enkel: Det var mangelen på et godt farsbilde som gjorde den unge forbryteren hjemløs i verden, det samme som tilsynelatende truer den vesle kidnappede Phillip".

Aftenposten skrev blant annet: "- det er fint å se populære filmkunstnere strekke talentet i uventede retninger - og slippe menneskelige følelser til".

Amerkansk spillefilm fra 1993
Originaltittel: A Perfect World
Regi: Clint Eastwood
I rollene: Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern og T.J. Lowther
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 53