Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. april 2000 kl 08.00 Påskemorgen

Påskefrokost for små barn


Hver morgen i påsken blir det direktesending med Pia Lykke og John E. Bjerkeli som skal lede Påskemorgen, NRKs egenproduserte tilbud for små og store barn. Humor og kunnskap går hånd i hånd i denne programserien som tar barn på alvor. Med seg har de dekksgutt Eivind Jansen (9). Påskemorgen er ikke bare et barneprogram, det er også et familieprogram.

Pia og Johnhar fått jobb med å pusse opp en trebåt i påsken. Båten er full av rur og skjell ogmå ha en riktig overhaling før den settes på sjøen. Flere gjester kommer på besøk til programlederne som har mange konkurranser på lager.

De har ellers tenkt å finne på mye rart! Tema er selvfølgelig påske, og de minste - som kanskje ennå ikke vet så mye om påskefeiringen, skal få lære hvorfor vi hyller høytiden og hvordan feiringen foregår i andre land og kulturer.

Pia og John skal ta seg mange pauser i båtpussingen, blant annet for å se artige små filmer. De skal presenteres av dekksgutten Eivind, som også får mange andre oppgaver. En ekte påskekrim hører også med, og det blir feiring av dagens bursdagsbarn.

Serien om Ronja Røverdatter skal sendes i Påskemorgen-tiden, og det blir nok et gledelig gjensyn for små og store når den lille "røverdronningen" kommer på skjermen igjen.

- Barna kan vente seg masse filmer og to amatørmessige
båtpussere som tar barn på alvor og voksne på tull. Vi vil lage et humoristisk program, ikke bare være søte og snille, sier Pia Lykke som selv forbinder påsken med hyttetur, godteri, bøker, sol og ski. - Drømmepåsken er snowboardtur til Alpene, sier hun.

Seerne kan sende e-post, faks eller ringe til båtpusserne,
så det blir ingen sak å komme i kontakt med dem.

Pia Lykke (25)
Pia studerer for tiden dokumentarfilm- og fjernsynsregi på Høgskolen i Lillehammer og er ferdig våren 2000. Hun har jobbet i EuroSong, vært reporter i 17. mai-toget i 1998 og skuespiller i diverse tv-serier, kortfilmer og reklamefilmer. Hun har vært produksjonsassistent, researcher og skuespiller i LilleLørdag og jobbet som programleder i NRQ-sport.

John E. Bjerkeli (30)
Han er for tiden hjemmepappa med Sondre (15 måneder) og dermed en av de få fedrene som nyttiggjør seg av kontantstøtteordningen. Han er utdannet prest, har jobbet i Forsvaret, som lærervikar i barneskolen og som kretssekretær i Oslo og Follo krets av Norges KFUM-Speidere. Han har også vært stand up-komiker i fem år.
Programledererfaring har John fra Komitimen på TV3 i høst.NRK1 palmesøndag kl 08.00

Bilde
Pia Lykke og John E. Bjerkeli er programledere for barnas
Påskemorgen hver dag i påsken mellom klokken 8 og 10. De har med seg dekksgutt Eivind Jansen som medhjelper.
(NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert, direktesendt barneprogram
Programledere: Pia Lykke og John E. Bjerkeli
Prosjektleder: Tana Haugen
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956