Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. desember 2004 kl 22.30 Klangen av Paris: Opera og elektronika

På 1800-tallet var operaen møtestedet for byens trendsettere, men i dag er det nattklubbene som frister de aller hippeste i Paris. Her oppsto elektronikamusikken på 80-tallet. Dj’en Emmanuel Santarromana er en av de fremste utøverne i et klubbmiljø der moter og trender forandrer seg i høyt tempo.

Programleder Per Arne Glorvigen forener ny og gammel trend når han lar Santarromana utforske nye musikalske landskap med mezzosopranen Randi Stene, som har opptrådt flere ganger på ulike operascener i Paris.

Se og bli sett
Paris er en by for å se og bli sett i. Her dyrkes moter, forførerkunst og utseende i større grad enn i de fleste andre byer i verden.

Operaen har lenge vært et viktig sted for å vise seg fram, og nordmannen Pål Christian Moe, som i ti år har vært programdirektør ved den nasjonale operaen i metropolen, tar i kveld med seg Per Arne Glorvigen på omvisning i det berømte operabygget Garnier. Garnier er et av de mest kjente landemerkene i Paris.

Om Klangen av Paris
Kan barokk og hip hop smelte sammen? Kan ny og gammel jazz møtes? Hva blir resultatet når Mari Boines joik forenes med Cheb Mamis algeriske rai-musikk? Og hvordan fremstår operaskikkelsen Carmen når Randi Stene synger henne på DJen Emmanuel Santarromanas digitale musikk?

Svarene gis i Klangen av Paris som viser hvordan den franske hovedstaden er et møtested for musikere fra ulike genre og kulturer. Per Arne Glorvigen fra Dovre har bodd i Paris i 16 år, og leder oss gjennom de fire programmene. Glorvigen spiller selv bandonion, et argentinsk trekkspillinstrument.

Egenprodusert musikkserie fra NRK Kultur i fire deler
Programleder: Per Arne Glorvigen
Prosjektleder: Jo Raknes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252