Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. april 2006 kl 18.30 Alltid beredt

Dokumentarserie fra speiderleir

: Vi følger patrulje Bjørn fra 16. Bergen gjennom hele serien. Fra venstre: Simon, Ruben, Tonje, Mia, Sebastian og Fredrik. (Foto: Parkas production as)
: Vi følger patrulje Bjørn fra 16. Bergen gjennom hele serien. Fra venstre: Simon, Ruben, Tonje, Mia, Sebastian og Fredrik. (Foto: Parkas production as)
I serien "Alltid beredt" følger vi fire patruljer på speidernes landsleir "fri:05" sommeren 2005. Gjennom fire episoder blir vi bedre kjent med noen av guttene og jentene som tilbrakte en uke sammen på Skotterud i Hedmark.

Landsleiren fant sted på Ingelsrud speidersenter, og det er én patrulje fra Tanum, én fra Oppegård og to patruljer fra Bergen vi følger under den ukeslange leiren.

I løpet av serien får vi oppleve noen av speiderne i forskjellige aktiviteter. Blant annet får vi være med dem på haiketur, når de sover under åpen himmel og når de samler ferdighetsmerker.

Vel framme
I første del følger vi patruljene Bjørn og Gaupe fra Bergen på den lange turen til landsleiren. Samtidig pakker patrulje Hare fra Tanum utstyret sitt og gjør seg klare til avreise. I patrulje Ekorn i Oppegård er forventningene store, og noen gruer seg litt til å være så lenge hjemmefra.

Vel framme på leirområdet er det mye å gjøre. Telt skal reises og speiderne begynner straks å bygge portaler, vaskestativer og andre nyttige innretninger.

Patrulje Ekorn starter med kanoredning, som er et av ferdighetsmerkene de kan ta denne uken. Det blir en ganske våt og litt skummel opplevelse, der gutta må velte med kano og så få den på rett kjøl igjen.

Norsk innkjøpt dokumentarserie i fire deler (2006)
Produsert av Parkas production as for NRK
Regi: Per-Yngvar Holm
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252