Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. august 2007 kl 21.10 Doc Martin

Utdrikkingslag i det grønne

Dr. Martin (Martin Clunes) må ut i det fri i kveldens episode. (Foto: ITV)
Dr. Martin (Martin Clunes) må ut i det fri i kveldens episode. (Foto: ITV)
Politimannen Mark Mylows bryllupsplaner blir satt i fare da han får et livstruende slangebitt i utdrikkingslaget sitt. Ungdommen i Portwenn driver en farlig lek, og Al Large flytter for seg selv. Det blir mye å gjøre for dr. Martin denne helgen.

To uker før bryllupet til Mark og den vakre blondinen Julie Mitchell har ikke brudgommen noen forlover. Han spør dr. Martin som nekter, men Al Large er villig til å stille opp. Som utdrikkingslag ønsker Mark en helg i villmarken, med overnatting under stjernene. Resten av mennene i Portwenn er lite begeistret for ideen, og Al og Mark reiser ut alene.

Det varer ikke lenge før de to modige camperne går seg vill, og et huggormbitt i ankelen gir Mark en voldsom allergisk reaksjon. Tilstanden forverrer seg rask, og en desperat Al klarer til slutt å få tak i doktoren. Men han klarer dessverre ikke å fortelle hvor de befinner seg.

Dr. Martin får hjelp av den gale skogvokteren Steward, noe som også viser seg å være en dårlig ide. Alt som kan gå galt går galt, men til slutt klarer de å finne utdrikkingslaget.

Farlige fjesinger
Samme helgen er strendene i North Cornwall blitt invadert av giftig fisk, og en kø av unge gutter kommer til dr. Martin med fjesingbitt. Doktoren nekter å ta dem seriøst inntil en av guttene, Vernon, får en allergisk reaksjon. Dr. Martins humør blir ikke bedre da han skjønner at ungdommene har lekt seg med å se hvem som holdt ut lengst med de bitende fiskene.

Ellers har Al endelig flyttet hjemmefra, men hans første hjem krever en god del oppussing. Als far Bert vil hjelpe sønnen mens han er i utdrikkingslag, men dette får noen katastrofale følger.

Om serien
Landsbylegen Martin Ellingham, best kjent som dr. Martin, er tilbake i en ny senderekke om doktoren som ikke lenger tåler å se blod.

Selv om han en gang var en framgangsrik kirurg i London, så mangler dr. Martin fullstendig sosiale antenner. Hans inntreden i det lille Cornwall-samfunnet Portwenn i Englands sørligste region skjer med et brak. Martins tilknytning der er tanten Joan.

Overgangen fra et hektisk og anonymt storbyliv er stadig vanskelig for dr. Martin, med ditto konsekvenser for hans nye pasienter. I begynnelsen mislikte de fleste i Portwenn sterkt den nye legen. Men nå er det på tide å se hvordan det går med ham i fortsettelsen!

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Doc Martin, series 2
Produsert av: PORTMAN ENTERTAINMENT LTD for ITV1
I rollene: Martin Clunes (Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absalon (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Katherine Parkinson (Pauline)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no