Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 5. februar 2005 kl 21.05 Niern: En lykkens dag

Argentinske Elsa (Valentin Bassi) drømmer om et bedre liv i Italia
Argentinske Elsa (Valentin Bassi) drømmer om et bedre liv i Italia

Drømmen om et bedre liv

Handlingen finner sted i det politiske og sosiale kaoset i samtidens Buenos Aires. 25 år gamle Elsa opprettholder livet ved å selge vitamindrinker og antistress-pastiller. Men hun drømmer om å reise så langt vekk som mulig – i likhet med tusenvis av andre argentinere.

Elsa (Valentin Bassi) vil aller helst til Italia. Der bor nemlig Cándido, en ung mann hun forelsket seg som lyn fra klar himmel. I tillegg er Italia hennes forfedres hjemland. Bestefaren (Dario Vittori) er anarkist, men også en raus og godhjertet mann som emigrerte fra Sicilia i sin ungdom.

Elsas plan er å ta fly til Sicilia, men flybilletter er dyrt og hun må ty til en handel med litt ymse ulovlige droger for å skaffe nok penger.

Elsa og vennen Walter (Fernán Mirás) finner til slutt en måte å komme seg til Europa på. Men selv ikke Italia fremstår som svaret på Elsas drømmer.

Om filmen
"Un Dia de Suerte" er spillefilmdebuten til den unge argentinske regissøren Sandra Gugliotta, som også står for manuskriptet. Filmen fikk Caligari-prisen for beste nykommer under filmfestivalen i Berlin i 2002.

Argentinsk/spansk/italiensk drama (2002)
Originaltittel: "Un Dia de Suerte"
Med: Valentin Bassi, Fernán Mirás, Dario Vittori, Damián of Santo, Lola Berthet
Regi: Sandra Gugliotta
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78