Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. oktober 2004 kl 21.55 Fakta på lørdag: Hjerterom

Kronprinsessen støtter TV-aksjonen

Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Jan Helge i butikken han jobber i. (Foto: Theodor Kristensen)
Kronprinsesse Mette-Marit besøkte Jan Helge i butikken han jobber i. (Foto: Theodor Kristensen)
H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit er TV-aksjonens høye beskytter. I den forbindelse medvirker hun i en dokumentarfilm som følger henne i møte med fire mennesker som lever i vanskelige situasjoner.

I dokumentaren blir kronprinsessen og seerne kjent med mennesker som sliter med noen av problemene årets TV-aksjon "Hjerterom" ønsker å sette fokus på: Jan Helge sliter med angst og depresjoner, den tidligere rusmisbrukeren Cicilie har ADHD, Trine har rusproblemer, mens den 86 år gamle Willy er enkemann.

For en nærverende og interessert kronprinsesse blir det usminkede møter med mennesker som blottstiller seg selv og sin situasjon, i håp om at oppmerksomheten skal bidra til å bryte ned fordommer og etablere enda større hjerterom i samfunnet.

- Glade for Slottets involvering
- Vi er utrolig glade og takknemlige for at kronprinsessen og Slottet sa ja til å bli involvert i filmen. Vi har to mål med denne aksjonen: Å samle inn mest mulig penger. Men like viktig er arbeidet med våre egne holdninger til dem som har det vanskeligst i Norge. Sånn sett er denne TV-filmen og kronprinsessens deltagelse fantastisk for oss, sier aksjonsleder i TV-aksjonen "Hjerterom", Ole-Edvard Reitan.

Innkjøpt dokumentar, produsert av Dinamo Story (2004)
Pressekontakter: Eirin Grytbakk, 23 04 86 96/99 53 92 52,
Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79