Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. februar 2004 kl 21.15 Austin Powers - spionen som spermet meg

Ellevill komedie med Mike Myers

Motefotografen Austin Powers (Mike Meyers)
Motefotografen Austin Powers (Mike Meyers)
Austin Powers, motefotograf bosatt i swingin’ London, internasjonal etterretningsagent og en utfordring for tannteknikere hvor som helst, er med denne filmen tilbake på kinolerretet for annen gang.

Powers (Mike Myers) er en superspion fra 1960-årene som dukker opp på 90-tallet, bare for å oppdage at hans alter ego, det kriminelle geniet dr. Evil (også han spilt av Mike Myers), på en eller annen måte har stjålet "stoffet", hemmeligheten bak Powers’ ellers uforklarlige sex appeal.

I tillegg har dr. Evil dratt tilbake til 60-tallet med stoffet, og det eneste Powers har å gjøre er å dra etter ham. Men selv om Austin Powers ikke helt passer inn i 1998, har han vært der akkurat lenge nok til at han ikke helt passer inn i 1968 heller. Powers oppdager også at dr. Evil har en ny alliert denne gangen, Mini-Me (Verne Troyer), en knøttliten kloning av dr. Evil selv, men slem så det holder. Dr. Evils andre hjelpere er Fat Bastard (Mike Myers igjen) - navnet sier egentlig nok - og den listige morderen Robin Swallows (Gia Carides).

Det manglende stoffet blir problematisk for Powers når han får en ny partner, den lekre CIA-agenten Felicity Shagwell (Heather Graham).

Andre karakterer fra den første filmen inkluderer Elizabeth Hurley som Vanessa Kensington, Robert Wagner som Nummer To og Michael York som Basil Exposition.

I filmen opptrer ellers Burt Bacharach, Elvis Costello, Woody Harrelson, Willie Nelson og Jerry Springer som seg selv.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: "Austin Powers: The Spy Who Shagged Me"
Regi: Jay Roach
I rollene: Mike Myers, Heather Graham, Michael York, Robert Wagner, Rob Lowe, Seth Green
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83