Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 23. mai 1999 kl 22.15 Den lille forskjellen

Den lille forskjellen (t)


NRK1 søndag 23. mai kl 22.15
Den lille forskjellen (2:3)

\"Bare for å ete middag forstås\"

Ella og Josefin er blitt invitert på byens fineste restaurant av de to gifte advokatene Kalle og Karl. Kalle har gjort kur til Josefin en stund og foreslår at hun tar med seg en venninne - \"bare for å eta middag, forstås\". Vi er kommet til andre episoden av den svenske suksesserien \"Glappet\".
Josefin jobber i en butikk, Ella går på den videregående skolen. Begge er de på terskelen til å bli voksne, men før de kommer så langt skal de gjennom en middag med to menn som er MYE eldre enn dem.

Smigrende ord
Josefin har nemlig møtt Kalle, en gift advokat som har passert 35 år. Han er verdensvant, spandabel og hvisker romantiske, smigrende ord i øret hennes. At han vipper liggesetet bakover i den dyre BMW\'en sin med en forskremt Josefin i, dropper henne midt i lunsjen fordi bekjente av kona dukker opp samtidig som han påstår at de har \"hele livet foran seg\", får dessverre ikke de røde lysene til å blinke for Josefin. Han overtaler henne til å ta med en venninne på middag slik at hans advokatpartner Karl, også gift og godt voksen får \"selskap\".
Josefin og Ella doller seg i evigheter før middagen og ender opp med korte, nette kjoler og olajakker over. Litt mye sminke kanskje, men som ihvertfall dekker over den meget unge alderen og dermed også kontrasten til de \"eldre\" herrer.
Veien bærer til restaurant Hetterbergs, hvor Kalle og Karl har ordnet med et eget lite avlukke. Der får Josefin og Ella den mest elegante oppvartning. Men det spørs om resten av kvelden blir like elegant...

\"Glappet\" er tidsaktuell
- Tittelen setter fokus på det gapet som fins i dagens samfunn mellom det som forventes av en ung kvinne og den man er i virkeligheten, sier regissøren Peter Schildt.
I hovedrollene møter vi Julia Dufvenius (Ella) og Katharina Cohen (Josefin). Julia Dufvenius går for tiden på sceneskolen i Gøteborg. Katharina Cohen går på sceneskolen i Stockholm. Begge var debutanter i større tv-sammenheng da \"Glappet\" gikk på lufta i Sverige i 1997.
I øvrige roller ser vi blant andre Göran Ragnerstam, Dag Malmberg, Marie Karlsson, Sanna Hultman, Johan Ahlstedt, Lars Varinger og Iwar Wiklander.

NRK1 søndag kl. 22.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Ella og Josefin er bedt på middag av advokatpartnerne Karl og Kalle.

2. Gifte Karl kan ikke la være å fikle på unge Ella, som er noe nølende i sin respons.

3. Oppvartningen er det ingenting å si på. Men hva er det egentlig Karl og Kalle vil med alt dette?

4. Ellas mor er svært nysgjerrig når langstilkede roser kommer på døren til hennes unge datter.

Svensk dramaserie (SVT Drama Gøteborg)
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Regi: Peter Schildt
Manus: Christina Herrström
I rollene: Julia Dufvenius og Katharina Cohen