Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

P2 søndag 27. april 2008 kl 22.05 Jazzklubben

Det svinger i Kina!

Bugge Wesseltogt. (Foto: Ballade)
Bugge Wesseltogt. (Foto: Ballade)
Jazzinteressen i Kina blir stadig større, og et enormt marked er i ferd med å åpne seg – ikke minst for norsk jazz. En av de få som har forstått dette, er pianisten og produsenten Bugge Wesseltoft. I oktober arrangerer han for tredje gang sin egen "No-Ch"-festival i tre store kinesiske byer; Shanghai, Beijing og Guangzhou. I samarbeid med UD og den norske ambassaden presenterer Bugge her unge norske jazzmusikere for et entusiastisk publikum, og kinesiske musikere utfordres til samspill.

Etter sterkt ønske fra Kina sendes denne gang trompeteren Nils Petter Molvær, dessuten gruppa Shining og den populære DiscJokke. Bugge har også hentet unge kinesiske improvisasjonsmusikere til Norge, bl.a. til konsert på Oslo-klubben "Blå". Her kunne vi høre at ung kinesisk jazz for en stor del er folketone-basert, men det er også stor interesse for elektronika og impro-former i grenseland til ny musikk.

I denne spesialutgaven av "Jazzklubben" bringer Bugge Wesseltoft med seg opptak av kinesiske musikere, og vil fortelle om den utrolige energien i en for oss ennå ukjent musikalsk verden. Vi møter blant andre artisten Yan Jun som med strupesang og bjeller kobler gammel tradisjonsmusikk til vår tids internasjonale uttrykk.
Vi vil også få høre glimt fra den kommersielle jazzscenen i Shanghai, hvor amerikanske 1950-talls idealer stadig rår grunnen.

"Jazzklubben" NRK P2
Søndag 27. april kl. 22.05 og
onsdag 30. april kl. 19.30.
nrk.no/jazz: tirsdag 29. april kl. 09.03, 15.03 og 21.03.