Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 16. september 2005 kl 22.10 Detektimen: Dalziel og Pascoe

Blodrøde roser

En velstående forretningsmann, som også er en gammel venn av Dalziel, føler seg truet på livet av en av sine ansatte. Dalziels undersøkelser viser at forretningsmannen har grunn til en viss bekymring.

Kveldens sak handler om ualminnelig dårlig arbeidsmiljø. Dick Elgood er en spradebasse av en forretningsmann, og en av Dalziels gamle venner. Elgood kontakter Dalziel fordi han mener roseentusiasten Patrick Alderman, som er en av hans ansatte, har truet ham på livet. Dalziel forstår Elgoods engstelse, for i Aldermans fortid har det skjedd en del foruroligende ting.

Parallelt med Dalziels undersøkelser blir Ellie Pascoe bedre kjent med Aldermans kone, Daphne. Daphne er åpenhjertig om parets ekteskapelige og finansielle problemer.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Innkjøpt kriminalserie fra BBC Worldwide (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe
Kveldens episode: Deadheads
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Keith Barron (Dick Elgood), Jonathan Cullen (Patrick Alderman), Melissa Knatchbull (Daphne Alderman).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,