Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 13. februar 2006 kl 20.05 Presidenten

Dark horse

President Bartlet (Martin Sheen) prøver å holde partiet samlet. (Foto: Warner Bros.)
President Bartlet (Martin Sheen) prøver å holde partiet samlet. (Foto: Warner Bros.)
Senator Arnold Vinick framstår i siste liten som en dark horse til valget på presidentkandidat for demokratene. Alan Alda, godt kjent fra blant annet tv-serien MASH, har rollen som Vinick.

På "Super Tuesday" skal delegatene velge presidentkandidaten fra det demokratiske parti. Senator Vinick er den siste til bli nominert i tillegg til de tre andre – visepresident Russell, kongressmedlem Santos og tidligere visepresident Hoynes.

Ukens episode viser hvor mye energi president Bartlet må bruke på å holde partiet samlet i denne tiden.

Rådgiverens tanker
Senator Arnold Vinick går straks i gang med sin kampanje.

Den politiske strategen Bruno Gianelli gir Vinick råd om hvem han bør velge som visepresidentkandidat. Likeså om hvordan han skal bøte på sine egne mangler, som f.eks.
at han ikke er kirkegjenger.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: In God we trust
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Les mer:
LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: